Nisem še imela fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Avg. 2015 21:27

Deset let je ogromno, že pet let je velika razlika.

Pač velikokrat pogledam kakšnega 30 letnika, z res fajn punco...in sem ga poznal ko je bil mlajši, in si samo mislim...ti ne bi pobral tele punce pri 24ih nikoli :D.

Mogoče tako mislim ker sem moški, samo jaz še nisem bil z več kot dve leti mlajšo, vedno so v enakemu življenjskemu obdobju kot sem jaz. In uživam v temu, všeč mi je ko si nekdo deli mojo usodo, in je pripravljen delati na nekemu skupnemu cilju.

Smešno mi je ko mi je moja 22. letna soseda pribila, da je odrasla in da že živi na svojemu. Popravek, vselila si se v štuk svojega 31. letnega fanta, nič ti ni bilo treba narediti, razen to da si fizično premaknila svoje celice na drugo lokacijo.

Ampak spet, vsaki osebi svoje, nimam predsodkov do ljubezni.

Desetletna razlika mi je pa preveč, mogoče ko je ona stara 25 in on 35 je fajn, ker sta oba na višku, ampak povprečen moški po 40. letu konkretno umiri svoje življenje :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7533
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Avg. 2015 21:39

Meni se pa deset let, ko si enkrat čez dvajset ne zdi skoraj nič,ena je, če je eden študent drugi pa zaposlen in se potem mogoče zaradi stila življenja malo manj ujemata(ali pa tudi ne),ne pa zaradi tega koliko sta razvita kot osebi.
Js pa če odštejem prav tazadnjo simpatijo, nisem nikoli nič bol konkretnega imela s tipom, ki bi bil manj kot 5 let starejši od mene..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 17. Avg. 2015 21:51

Nobene take norme in pravila, kot jih tu navajaš LZ, ne držijo. Vse je odvisno od posameznikov ... tako zastran zrelosti, zmožnosti najt partnerja, razlike med partnerjema, privlačnosti. Osebno imam mlajšega partnerja (za eno leto), si ne predstavljam, da bi bila s starejšim, nikakor me ne privlači status, ker sem ambiciozna, samostojna oseba, ki si želi svoje kariere, svojega denarja, svojega družbenega položaja etc. in mi to zadostuje. In vsekakor - ne morem si predstavljat, da bi za partnerja imela nekoga, ki je sposoben reč, da smo ženske lepe, moški pa humorni in šarmantni in ugledni. :evil: Fuck off.

P.S.: Nisi mi ''stopil na rep'', ker ''nisem dovolj lepa'', ampak ker mi gre to primitivno podcenjevanje žensk na nekakšne lepe, mehke, skrivnostne in nežne predmete pošteno na k****, ker zaradi takih posplošitev ženske ne moremo doseč toliko, kot lahko dosežejo moški kolegi. In to je naravnost ogabno.
Uporabniški avatar
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 179
Na forumu od: 8. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunk » 17. Avg. 2015 21:53

hayley napisal/-a:
Pred 25-im letom ženske gledajo na visualno privlačnost (in karakter), po 25-em letu pa se začnejo stvari dogajati drugače. Ženska testira moškega z vprašanji o tem, kje dela in kakšen poklic opravlja in s tem tehta njegovo vrednost. Če pade na tem testu, je v njeni glavi samo še en beseda in to je "next!".
Meni je ta izjava čisto zgrešena, številke-starost so čisto nepomembne, enim je pomembnejša ena stvar drugim druga,neglede na starost, kot da zdej pa ko prestopimo mejo 25 se nam pa čisto nekaj obrne v glavi..totalno mimo!

Če predpostavimo, da študij na fakulteti traja 5 let (18-23) in če si vzameš še kakšno leto za absolventa in ponavaljaš prideš do 25 let. Takrat si človek najde službo in se začne osamosvajat. Ko človek spozna rutino in spozna, kako se služi denar, se prioritete na kaj gledajo ženske pri moškem deloma spremenijo. Moški z dobro službo in plačo postanejo bolj zanimivi. So samostojni, lahko poskrbijo sami zase in imajo dovolj denarja, da bi bili njuni potomci spodobno preskrbljeni. Znaki alfa moškega. Te stvari segajo že v prazgodovino, kjer so imeli moški z dobrim ulovom in veliko hrane vedno najlepše in najbolj plodne ženske. Isto je v sedanjosti, le da smo bolj civilizirani. ;)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7533
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Avg. 2015 22:00

Kaj naj ti napišem,saj je vse kar želim povedat logično samo po sebi. Ženske ne potrebujemo moškega,ki ima status, dobro službo, ker lahko vse to dosežemo same. So ljudje,ki so od malih nog padali na materjalnost pri izbiri partnerja in tisti,ki nikoli ne bodo. Zelo verjetno večina ljudi ve kaj pomeni služit denar že pred 25im letom..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Avg. 2015 22:02

MarijaNana napisal/-a:Nobene take norme in pravila, kot jih tu navajaš LZ, ne držijo. Vse je odvisno od posameznikov ... tako zastran zrelosti, zmožnosti najt partnerja, razlike med partnerjema, privlačnosti. Osebno imam mlajšega partnerja (za eno leto), si ne predstavljam, da bi bila s starejšim, nikakor me ne privlači status, ker sem ambiciozna, samostojna oseba, ki si želi svoje kariere, svojega denarja, svojega družbenega položaja etc. in mi to zadostuje. In vsekakor - ne morem si predstavljat, da bi za partnerja imela nekoga, ki je sposoben reč, da smo ženske lepe, moški pa humorni in šarmantni in ugledni. :evil: Fuck off.

P.S.: Nisi mi ''stopil na rep'', ker ''nisem dovolj lepa'', ampak ker mi gre to primitivno podcenjevanje žensk na nekakšne lepe, mehke, skrivnostne in nežne predmete pošteno na k****, ker zaradi takih posplošitev ženske ne moremo doseč toliko, kot lahko dosežejo moški kolegi. In to je naravnost ogabno.


Mja, itak...imaš nekega mlajšega fanta ki mu diktiraš življenje in govoriš kakšen je svet.
Ampak ne, ti rabiš starejšega moškega, ti rabiš šarmerja, ki iz rokava stresa šale iz Slovenskih novic, ti ga pa nežno zamsiraš ko pride domov iz službe. Ti si seveda doma, ker on služi denar, ti si žena in mama.

Če si močna ženska, si zaslužiš moškega ki bo s tabo tako ravnal.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 17. Avg. 2015 22:05

Imaš edini smiseln odgovor v sosednji temi. In to je to od mene.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 17. Avg. 2015 23:10

MarijaNana napisal/-a:P.S.: Nisi mi ''stopil na rep'', ker ''nisem dovolj lepa'', ampak ker mi gre to primitivno podcenjevanje žensk na nekakšne lepe, mehke, skrivnostne in nežne predmete pošteno na k****, ker zaradi takih posplošitev ženske ne moremo doseč toliko, kot lahko dosežejo moški kolegi. In to je naravnost ogabno.


Nisem bral teh kač in tudi ne vem o čem se pričkate samo sem šel pa tole z malimi prebrat in ne razumem ravno kaj je tukaj narobe če vas imamo za lepe, mehke, skrivnostne in nežne predmete ? Kaj naj vas imamo raje za kontra ?

Če se pa cel ta tvoj stavek v malem navezuje na to da je moški bolje plačan kot ženska, pa ne vem kaj je tukaj narobe ? Draga dama moški delajo najbolj garaška dela da imamo plin, vodo, nafto, elektriko, stavbe, kanalicazije itd. če bi vsi samo v pisarnah sedeli ali delali v lokalih, bi bili še vedno v jami divje babe in igrali na piščal.

Pa da nebo pomote vsako delo je težko samo mislim da ni treba posebej poudarjati kdo čez zgodovino kaj naredi in izumi in tudi boljši delavci smo. Pa ne govorim tako samo nimamo porodniških in nimamo tete iz marsa 1x na mesec da nas vse boli tistih par dni na šihtu, se pravi bolj produktivni. In tudi prav je tako tudi v naravi je tako en je lovec en pa skrbi za družino, ne vem zakaj bi tako rade feministke to zamenjale, bi rade šle v rudnike kopat ?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 18. Avg. 2015 8:14

^Kakšen absurd od komentarja. :) S tem, da žensko obravnavaš kot "mehko", "skrivnostno", "nežno" pride še vrsta drugih obnašanj zaradi te miskoncepcije, da smo vse mehke, skrivnostne in nežne.. Od predvidevanj, da smo vse pasivne, da rabimo pomoč, da smo nesamostojne, vse po vrsti z materinskim čutom, in seveda rabimo vas moške, da nas dopolnite s svojo močjo, trdnostjo, sposobnostjo... Iz tega izhaja osnovna diskriminacija tako v zasebnem kot v javnem prostoru, ker se domneva, da je ženska "takšna" in zato ne more /ne sme misliti in početi določenih stvari kot jih to počne moški. Upam, da zdaj malo bolj razumeš. In ne gre se za to, da nas mate raje za kontra...Imejte nas za osebo, ki vam bo pokazala kakšna je - trdna, nežna, sposobna ali ne, ljubeča, divja, inteligentna, mehka, karkoli že. Vsaka ženska ti bo to pokazala in le takrat si lahko ustvariš mnenje o njej. To velja za vse ljudi.

Glede pay gapa, je pa sploh neumno kako si se spravil v to debato.. Ravno fizično težji poklici niso visoko plačani, in ravno tu skoraj ni razlike med plačami žensk in moških.. Pay gap je prisoten na višjih položajih, kjer je fizičnega dela večinoma ravno toliko, da greš na kosilo in na wc. Ta argument "bolj garamo, smo bolj plačani" odpade.

Čez zgodovino moški več izumijo (čeprav je kar nekaj izumov, ki so ključni za to, da ti danes tukaj pišeš neumnosti na cosmotu, prišlo s strani žensk), ker je pravica do izobrazbe žensk prišla mnogo kasneje, ker je ženskam bilo dovoljeno sodelovati zunaj privatne sfere produkcije izjemno pozno, da sploh ne govorimo o vzgoji in socializaciji, ki ženskam ni dala mesta drugod kot doma, kot mati ali pa v nižjih poklicih. Preberi kakšno zgodovinsko knjigo, dost bo že kak sš učbenik. To, da ste boljši delavci prosim podkrepi s statistiko.

Meni menstruacija ne onemogoča kakovostnega dela in produktivnosti. V "naravi" ni tako, zjasni se če govoriš o ljudeh ali o živalih. Če govoriš o ljudeh, je mnogo raziskav na to temo, da ženske še zdaleč niso bile vedno zgolj nabiralke, temveč tudi aktivne lovke. Marsikatera družba je bila matriarhalno urejena. Če govoriš o živalih si pa sploh falil, ker ravno pri živalskih vrstah, s katerimi se moški radi vzporejate, ker so močne in agresivne, najdeš dejstvo, da samice opravljajo večino lova, ščitijo svoje mladiče, medtem ko ima samec zgolj nekakšen status in je namenjen samo reprodukciji. Obrnjene vloge torej. Oba argumenta pa sta v vsakem primeru utišana z: človek, živiš v letu 2015, uporabljaš računalnik, voziš se z avtomobili in letali, si v civilizaciji. Stvari se spreminjajo, nisi več neandertalec, nehaj jih uporabljat za argumente. Če jim slediš pri tej temi, jim sledi še drugod - pejd urinirat po dnevni sobi, da označiš svoj prostor. TAKO JE V NARAVI!

In še zadnje. Feministke ne bi rade zamenjale vlog. To bi bil samo obrat, neenakost bi ostala. Feministke bi se rade znebile vlog, neenakosti in diskriminacije, ki so jo ljudje deležni zaradi svojega spola. Tudi tiste diskriminacije, ki so jo deležni moški. Ko boste to ljudje dojeli, vam beseda "feminizem" ne bo več tako huda.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Avg. 2015 10:08

:top: :top: :top:
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 18. Avg. 2015 10:19

.Evelyn.. lej svaka čast pač ste bolj produktivne in vse :rolleyes: . Upam pa da se to še v mojem življenju obrne tako kot lev samo čaka na hrano in levinje lovijo. Lej če hočte tega ni problem jaz bom užival naj mi lepo ženska na mesec prinese tistih 2000 evrov jaz bom lepo delal v lokalu čisto ne stresno okolje na vsake toliko skuhal kakšno kavico in po delavniku zadovoljiv kakšno stranko :top:. Men je prav jaz nimam frustracij z spolom jaz sem samo njej navedel točne podatke sedaj pa že tak odziv pa upam da bo kdaj v bodoče uslišan. Je pa itak noro to stoletjo vse bi bilo rado kontra pa čeprav ne vejo za kaj, upam da se obrne bo LZ tudi lepo delal v lokalu vi boste se pa v vojski v Afganistanu strelale in delale v rudnikih haha top stari men bo fino. Je kje peticija za podpis za feministke ?
Pa ko bom pelal avto h mehaniku u stari par dobrih mehankaric mi bo menjalnik zamenjalo (tam 15 kil) haha bo pestro to novo življenje :D SMRT FAŠIZMU SVOBODA FEMINISTKAM ! kje lahko podpišem .Evelyn. ?

Vas je pa itak možač iz leta v leto več ki niste za nikamor kot za tisto enkrat letno mavrično romanje po ljubljani, to stoletje bo še zanimivo :)
Zadnjič spremenil capo di banda, dne 18. Avg. 2015 10:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 18. Avg. 2015 10:41

Haha, že pri
.Evelyn.. lej svaka čast pač ste bolj produktivne in vse :rolleyes: :rolleyes:
sm se ustavila. :D Ker nikjer nisem napisala, da smo BOLJ produktivne. NIKJER. Napisala sem, da nas menstruacija ne ovira, da bi bile produktivne. Ti pa si takoj našel v temu kdo je boljši in kdo slabši. Očitno si tak tip osebe, da rad tekmuješ z drugimi na vsaki ravni, povzdiguješ sebe, s tem, ko podiraš druge. Slaba lastnost tole, ti rečem. In vidim, da se tvoj post nadaljuje na ta način..
Mimogrede, delat v lokalu ni niti najmanj okolje brez stresa.. Še posebej tam so ženske mnogokrat deležne seksističnih izjav, spolnega nadlegovanja, nasilja ipd. (nedavno je v Sloveniji bila natakarica zabodena). Ampak vse, da bi ti dosegel svoj argument, da se imamo ženske boljše v življenju..
Ne vem pa sploh zakaj odgovarjam, ker sem napisala, da feministke ne bi obrnile vlog- ti pa pišeš, kako bi me vse kontra. Dj potrudi se mal bolj temeljito brat zadeve.
LZ je prostovoljno šel v vojsko, ni šel prisilno. In jz osebno sem zelo hvaležna za to, da dandanes tudi ženske lahko gredo v vojsko, če tako želijo. To je point, da lahko moški in ženske opravljajo poklice, ki si jih želijo. Moški so lahko vzgojitelji, ženske vojakinje. Danes imava težko debato o temu, ko so obvezni vojaški roki skoraj povsod v zahodni civilizaciji umaknjeni.
Poznam osebno kar nekaj mehaničark, 15 kil pa res ni nič, ne vem s kakšnimi ženskami se to to ubadaš. Otrok, ki ga mama na boku drži še pri nekaj letih starosti ima 15kil.
Se pridružujem geslu "smrt fašizmu", "svobodo feministkam" pa bi spremenila v "svobodo zatiranim" (tako ženskam in deklicam kot dečkom, ki odraščajo pod pritiski "biti pravi dec" s strani takšnih kot si ti).
PS. sm kr presenečena nad sabo, da ne popizdim ob takšnemu očitnemu seksistu kot si ti.. samo škoduješ družbi, nič drugega.."in po delavniku zadovoljiv kakšno stranko".. sram naj te bo.. tvojo mamo je verjetno že..
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 18. Avg. 2015 10:53

Ja kok ste pa boge ker ste deležne seksističnih izjav in eno so celo zabodli, ja koliko moških pa misliš da umre na težaškem delu, da ko greš ti scat lahko potegneš vodo ? Pa itak lej škoda kej pisat to je pač ženski forum in škoda mi cajta pisat ker bomo še kar na mrtvi točki. Za začetek pa primi kakšen menjalnik mogoče sem malo premalo napisal samo je kar bogato težek in živa ali pa mrtva teža to bi pa lahko vedela da je velika razlika. Jaz sem pisal ne sebi v prid ampak realno in tudi če bi bil ženska me nebi to čisto nič motilo, ker tako pač je na svetu moški je bil ustvarjen za nekaj ženska za nekaj in tudi v športu se to lepo vidi ko je praktično v 95% moški šport na dosti težji in višji ravni kot ženski tako da pač vsak je bil ustvarjen za svojo stvar. In ne vem zakaj vas možače to tako moti, če pa pač niste zadele na življenski ruleti pa ni to moj problem. To je to zdaj pa nekam grem, tako da kar lepo me spljuvate ker sem prasec in pišem ne dejstva ampak ne resnico :roll: :D .
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Avg. 2015 11:00

2x
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 18. Avg. 2015 11:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Avg. 2015 11:00

Vojaški rok bi moral biti obvezen, oziroma neka oblika kjer gre moški služiti državi.
Ločitev od mame, uničenje egoizma so nujno potrebni...res je da na nekatere negativno vpliva, samo nekaterim fantom pa resnično pomaga.

Ženske v vojski pa niso ravno tako kot moški v vrtcu, resno :D. Punce ki lahko tam funkcionirajo si zaslužijo kapo dol, sredi menstruacije z 37 kg Julija na Nanos, sama pa tehta manj kot moj spodnji del.
Je pa res, da dolgoročno bodo imele večje zdravstvene težave.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov