Fant in potovanja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 02. Apr. 2012 8:29

Zgleda bom prva komentirala čisto nasprotno kot ostale :P. Sama nisem ravno nora na potovanja - pa ne zato, da ne bi želela it ampak morajo bit izpolnjeni določeni pogoji. Na primer če planiram kakšno prenovo stanovanja ali karkoli kar bo zahtevalo malo večji finančni vložek zagotovo ne morem veselo planirat nekega dopusta. In na tej točki mi je pomembno, da partner to razume in ima tudi on približno enako postavljene prioritete. Načeloma če vse štima (torej zdaj v tem obdobju, ko imam vse urejeno) pa se ne branim izletov ali potovanj.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 02. Apr. 2012 11:30

she-devil napisal/-a: Na primer če planiram kakšno prenovo stanovanja ali karkoli kar bo zahtevalo malo večji finančni vložek zagotovo ne morem veselo planirat nekega dopusta.


V tvojem primeru je vprašanje, ali boš dopust vseeno planirala (vendar mogoče samo za 1 teden, ne 2. Pač ne greš v hotel v Španijo, ampak najdeš neko cenejšo varianto pri prijateljici na vikendu...) ali se mu boš čisto odpovedala?

Ampak ok...to je vbistvu že OT :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Apr. 2012 11:45

Ne maram potovati in bi težko sfolgala z nekom, ki bi četrtino7šestino/osmino prihodkov zmetal za potovanja in enako želel od mene. MEn je že 1000 eurov za dopust preveč. Po drugi strani pa zmečem lih neki tazga za fitnes karte, prijavnine na razne tekaške in kolesarske evente, superge, ipd. In tak se tud išče :D

vesna - tist ki rad potuje mu ne bo OK varjanta teden dni v Poreču na vikendu, raje bi Španijo :wink: Drgač pa ni problem, dokler ni skupnega življenja. Potem se pa začnemo obregovati v vsak porabljen evro, ki nam ni po godu, pa naj gre za nakup videoigric, kockanje v igralnici, lasersko depilacijo al pa Tajska dvakrat letno. Dokler je, itak ni problema, ko je pa kriza, znamo bit pa sitni. In namesto da se streha popravi, nam kaplja na glavo, gremo pa križart po Nilu. To ne bi šlo pr men.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 212
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 02. Apr. 2012 12:36

Zagotovo par, ki ima totalna nasprotja glede potovanj ne bi bil za skupaj. Imam par prijateljic, ki vsako leto hodijo na dopust na Hrvaško (1 teden morja ter ležanja na plaži). Za dopust želijo porabiti najmanj denarja, ob tem, da vsa leta hodijo na isto lokacijo. Na srečo imajo tudi take partnerje, ki imajo podobno vizijo potovanj- kako privarčevati na dopustu, LOL (zakaj potem sploh greš?) :D

Meni bi se ob čemu takemu verjetno zmešalo, saj imam rada dinamičen dopust, ogledovanje novih krajev, pohajkovanje po mestih itd. Imam tudi drugačne finančne preference glede dopusta; rada vložim malo več, kot bi dala sicer za zelo drago Hrvaško pa grem vsako leto nekam drugam in vidim nove stvari.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Apr. 2012 12:43

Ah kako je težko razumeti drugače misleče....LOL, zakaj potem greš - ker si želim dopusta, počitka, obenem pa bi rada za to zapravila čim manj denarja. Ja, res težko za razumeti, predvsem možganskim veleposestnikom.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 02. Apr. 2012 13:07

v-e-s-n-a napisal/-a:V tvojem primeru je vprašanje, ali boš dopust vseeno planirala (vendar mogoče samo za 1 teden, ne 2. Pač ne greš v hotel v Španijo, ampak najdeš neko cenejšo varianto pri prijateljici na vikendu...) ali se mu boš čisto odpovedala?

Ampak ok...to je vbistvu že OT :D


Dobro pri prijateljici na vikendu sploh ni nek finančni zalogaj, tako da se temu ne bi odpovedala. Recimo na morju - enim je super it 3x na leto na morje ampak zberejo recimo razne camping variante in bolj poceni destinacije. Meni do tega ni. Ko grem na morje grem v hotel, jem zunaj in mi ni treba niti s prstom mignit. To je za mene dopust. In če si ne morem privoščit takšnega dopusta potem raje ne grem na morje sploh.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Apr. 2012 13:33

Marichuy90 napisal/-a: Na srečo imajo tudi take partnerje, ki imajo podobno vizijo potovanj- kako privarčevati na dopustu, LOL (zakaj potem sploh greš?) :D


a ti sploh ločiš med potovanjem in dopustom?
no vsaj pri nama je velika razlika al grema na potovanje v london, kjer je treba izbrat čim cenejši hostel na čim boljši lokaciji in ne zavijat v drage restavracije in se raztrgat da vidiš vse znamenitosti, al grema na dopust v francijo smučat, kjer ne bova jokala če pivo stane 8 € in spominska majca 25 € in na morju mi je baš vseeno če cel dan sedim v lokalu. pa tudi ne maram istih destinacij za morje, ampak pri meni je razlika v namembnosti. na dopust grem čilirat in zapravljat, na potovanje pa hranit dušo po muzejih.

z delom, da je treba bit kompatibilen kar se tiče odločanja o potovanjih se pa strinjam, ampak morje zame ni potovanje.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 02. Apr. 2012 18:49

dobro te definicije so odvisne od posameznika. Nekdo ki se nikamor ne premakne smatra lahko že Hrvaško za potovanje in se pripravlja dva meseca vnaprej za pot.
London je zame npr. nekajdnevni izlet , Hrvaška dopust, potovanje pa ko greš res za dva do tri tedne nekam kjer menjaš kraje in potuješ. Če greš na Dominikansko ležat v resort je zame dopust, če rentaš avto in greš po otoku ali pa celo na drug otok pa potovanje.
Če greš v London je zame izlet, če greš pa še v Manchester, Glasgow in nasplošno po celi Veliki Britaniji pa potovanje.

Ampak sej pravim, za nekoga je lahko potovanje da se pelje z Ljubljane do Zagreba.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 440
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 02. Apr. 2012 20:39

Marichuy90 napisal/-a:Zagotovo par, ki ima totalna nasprotja glede potovanj ne bi bil za skupaj. Imam par prijateljic, ki vsako leto hodijo na dopust na Hrvaško (1 teden morja ter ležanja na plaži). Za dopust želijo porabiti najmanj denarja, ob tem, da vsa leta hodijo na isto lokacijo. Na srečo imajo tudi take partnerje, ki imajo podobno vizijo potovanj- kako privarčevati na dopustu, LOL (zakaj potem sploh greš?) :D

Meni bi se ob čemu takemu verjetno zmešalo, saj imam rada dinamičen dopust, ogledovanje novih krajev, pohajkovanje po mestih itd. Imam tudi drugačne finančne preference glede dopusta; rada vložim malo več, kot bi dala sicer za zelo drago Hrvaško pa grem vsako leto nekam drugam in vidim nove stvari.


Nekateri majo pa mogoče že tako ali tako dinamično službo ali pač kej druga in jim čist ustreza, da en teden ležijo na hrbtu in jim je vseeno za cel svet, ampak to potem pač ni potovanje in je cena temu tudi primerna. Men potovanje definitivno ni isto kot dopust. Midva si na leto privoščva dve mini potovanji, ker več finančni minister :) ne dopušča.
Mi bi blo pa mal bolano, da bi spoznala tipa, mu dala roko in vprašala:"Rad potuješ? Ne!? Ok! Čau!" :)
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 416
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 02. Apr. 2012 20:52

Problem lahko nastane že, da je eden čisto zagret za dogajanje, bi si rad ogledal in doživel čimveč, drugi pa bi samo lenaril in poležaval na plaži.
Sama bi načeloma težko shajala z nekom, ki bi mu potovanja predstavljala velik del življenja, nekako se pač ne vidim v tem. OK, razumem kakšno potovanje, 1×letno, nekaj dopustov-za popoln odklop in nekaj novih doživetij, to je pa tudi dovolj zame, ker imam še druge plane in želje v življenju.
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 04. Apr. 2012 19:52

Jaz pa rada potujem,če imam seveda denar :D Moj ex ni smučal in sem sama hodila smučat(kar mu je bil seveda velik problem,ker sem šla smučat), večino izletov sem jaz predlagala,želja mi je tudi iti na Dunaj,on pa je...nekako prisesan na dom. No ja,se ne obremenjujem več,saj je ex :)

Upam,da bo imel moj bodoči fant željo po kakšnem potovanju,če bo kriza z denarjem pa magari peš izlet na Krvavec in gor do Zvoha :)
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 22. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 02. Jun. 2017 16:59

]Se mi večji problem, kot vse zgoraj našteto zdi, npr. da partner sploh nikamor ne bi želel in bi mu bilo dovolj, da vsak vikend, praznik preživi doma pred televizorjem, da se spočije od dela. Da ga niti na enodnevni izlet na morje, ali pa na Bled ne bi mogla spravit.



Moj je pa ravno takšen,da ga nikamor ne morem spraviti na izlet. bolj obljublja ne naredi pa nič. Kdaj pa kdaj si zaželim malo spremembe.
bodi to kar si
1997
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 18. 1. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a 1997 » 09. Jun. 2017 19:56

whitelion napisal/-a:
]Se mi večji problem, kot vse zgoraj našteto zdi, npr. da partner sploh nikamor ne bi želel in bi mu bilo dovolj, da vsak vikend, praznik preživi doma pred televizorjem, da se spočije od dela. Da ga niti na enodnevni izlet na morje, ali pa na Bled ne bi mogla spravit.



Moj je pa ravno takšen,da ga nikamor ne morem spraviti na izlet. bolj obljublja ne naredi pa nič. Kdaj pa kdaj si zaželim malo spremembe.



tud moj..kakšen vikend izlet, pa še to športno usmerjen, kakšna daljša potovanja pa ni šans.. :(

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]