Turistični ogledi za osebe s posebnimi potrebami

Zavod in turistična agencija Premiki je 21. februarja ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov pripravil brezplačno vodenje oseb s posebnimi potrebami po Ljubljani.

10. 3. 2013

Pri zavodu se zavzemajo, da bi tovrstni turizem postal del vsakdana in da bi lahko v okviru svojih programov osebam s posebnimi potrebami pokazali še druge kraje v Sloveniji in tujini.

Skupni projekt zavoda in Združenja turističnih vodnikov Slovenije (ZTVS) je namenjen osebam s posebnimi potrebami, gre pa za pilotski projekt, ki bo glede na načrte organizatorjev vsako naslednje leto vključeval večje število mest in naselij po Sloveniji.

Prve ideje o organizaciji tovrstnega vodenja so se na ZTVS pojavile že pred tremi leti.

Letos pa se je združenje v sodelovanju z zavodom Premiki povezalo v skupnem projektu ponudbe vodenega ogleda Ljubljane in Nove Gorice. Pri zavodu Premiki sicer dostopni turizem ocenjujejo kot nujno potreben del turizma, ki ga je v Sloveniji treba še dodelati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri