Tako žalostne so podobe prekomernega opijanja

Upamo, da te bo to prepričalo, da neodgovornemu in prekomernemu pitju za vedno rečeš NE!

Tako žalostne so podobe prekomernega opijanja (foto: Sara Bezovšek) Sara Bezovšek
19. 11. 2015

Luč sveta je ogledal projekt Pij drugače , ki je namenjen osveščanju mladih o posledicah neodgovornega in prekomernega pitja.

Nastal je na pobudo Pivovarne Union, ki je mlade podprla, da skozi fotografski objektiv zabeležijo vplive prekomernega opijanja in tako z avtorskimi deli vrstnikom odprejo oči, da pretirano opijanje ni kul, niti glamurozno. Da ne omenjamo, kakšne grozljive posledice čezmerno pitje pušča na tvojem telesu!

V ta namen se bo v sredo, 25. novembra, v Galeriji Fotografiji v Ljubljani, ob 19. uri odprla zaključna fotografska razstava, ki dokumentira družbene posledice prekomernega opijanja mladih.

Razstavljene fotografije, ki bodo na ogled do (vključno) sobote, 5. decembra, so dela 10 mladih fotografov, starih med 15 in 25 let, ki so bili izbrani v sklopu natečaja Pij drugače.

Pri pripravi razstave, ki predstavlja dokument nekega časa, neke ulične mladosti, je nadobudne ustvarjalce kot mentorica vodila Newyorčanka Cheryl Dunn, priznana konceptualna in ulična fotografinja in režiserka dokumentarnih filmov.

Več o projektu, avtorjih fotografij in natečaju Pij drugače si preberi na galerijafotografija.si.

Si vedela, da alkohol sodi med najnevarnejše droge, saj med njimi skoraj edini napade skoraj ves organizem? TUKAJ preberi, kako grozljive posledice ima čezmerno pitje na TVOJE TELO!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri