Recept: Slastni božični kruh (hitro in preprosto!)

Letos za božič pripravi slasten Božični kruh, s katerim bodo prazniki še bolj dišali ...

Recept: Slastni božični kruh (hitro in preprosto!) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 12. 2016

ZA 14 — 16 KOSOV POTREBUJEMO:

  • 50 g čokolade
  • 200 g datljev (brez koščic)
  • 100 g grobo sesekljanih orehov
  • 100 g rozin
  • 150 g moke
  • 150 g pirine moke
  • 1 žličko sode bikarbone
  • 2/3 zavitka suhega kvasa
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 2 klinčka (mleta) Maestro

Čokolado zrežite na pol centimetra velike kocke. Datlje drobno sesekljajte in jim primešajte orehe in rozine.

Zmešajte obe vrsti moke, sodo bikarbono in kvas ter dodajte še mleko, stepeno z jajcem in oljem. Na koncu primešajte še orehe, rozine, datlje in čokolado ter cimet, limonino lupinico in mleta klinčka.

Testo dajte v model za šarkelj in ga 50 do 60 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Božičnnemu kruhu lahko dodamo še druge okusne sladice, ali pa naredimo kar božični meni, lahko tudi veganskimi in presnimi poslasticami. Ogromno receptov te že čaka v reviji Nova Božična kuhinja. ŽE V PRODAJI!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri