Fotoreportaža s Slanikove pojedine: Tako slastno, da bi človek ...

V Grand hotelu Union so danes, na pepelnično sredo, dražili ljubitelje ribjih dobrot z najlepšo razstavo izvirnih in vrhunskih primerov kulinarične estetike, ki jo poznavalci bolje poznajo kot tradicionalno Slanikovo pojedino. Letošnja je bila tako že 88. po vrsti.

Fotoreportaža s Slanikove pojedine: Tako slastno, da bi človek ... (foto: Goran Antley) Goran Antley
13. 2. 2013

Na fotografijah si lahko ogledaš nekaj primerkov razstavljene vrhunske kulinarične mojstrovine iz rib in ostalih morskih dobrot, ledene, čokoladne ter maslene skulpture, 'v živo' pa je na mestu samem potekala priprava sušija in morske rižote.

Za vse ljubitelje ledene artistike je v atriju pred očmi obiskovalcev nastajala tudi prava ledena skulptura.

Že šestič zapored v okviru 88. Slanikove pojedine poteka tudi kulinarično tekmovanje v pripravi hladno razstavljenih rib, rakov, školjk, mehkužcev, sladic (plošče sladkega peciva, čokoladni izdelki ali torte) in kulinarične artistike na temo Slanikove pojedine (iz ledu, soli, testa, sadja, zelenjave, sladkorja, marcipana). Strogo žirijo pa seveda sestavljajo tudi člani nacionalne kuharske reprezentance.

Več informacij o dogodku na povezavi Slanikova pojedina.

Foografije: Goran Antley

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri