Mehiške Enchiladas - tvoje današnje slastno kosilo!
Za 4 osebe potrebuješ:
• po 250 g rdečega in belega fižola (pločevinka)
• 250 g koruze (pločevinka)
• 1 čebulo • 1 strok česna
• 3 žlice olja • poper
• 2 pločevinki (po 400 g) koščkov paradižnikov
• sol • kajenski poper
• 1 žlico paradižnikove mezge
• 450 g fileja piščančjih prsi • 8 tortilj
• 100 g nastrganega ementalca
Priprava:
1 Fižol in koruzo oplakni pod vodo in ju odcedi. Olupi čebulo in česen ter ju zreži na kocke. Oboje popraži na 1 žlici masla. Primešaj paradižnike ter vse skupaj pusti lahno vreti približno 10 minut. Začini s soljo in kajenskim poprom. Polovico omake prihrani za pozneje, v preostalo pa vmešaj fižol, koruzo in paradižnikovo mezgo. Pusti lahno vreti približno 5 minut, da se omaka malce zgosti, in jo nato še začini.
2 V vmesnem času oplakni piščančje prsi, jih osuši in zreži na trakove. 2 do 3 minute jih peci v ponvi na preostalem olju. Začini jih s soljo in poprom ter primešaj fižolovemu raguju. Masa naj se nato malo ohladi.
3 Pečico segrej na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Fižolov ragu porazdeli po tortiljah, jih zvij in položi v namaščen model za narastke (30 x 25 cm). Nakapaj s preostalo paradižnikovo omako, potresi s sirom in tortilje peci približno 20 minut. Po želji jed še okrasi.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 71 g.
Recept je bil objavljen v reviji Lisa.
Preveri še recept za čokoladne pudingove kroglice.
Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži