RECEPT: Božanska Schwarzwald torta (presna, brez peke)

28. 1. 2023
RECEPT: Božanska Schwarzwald torta (presna, brez peke) (foto: Profimedia)
Profimedia

Obožuješ Schwarzwald torto? 😍 Potem te bo tale recept navdušil!

Presna hrana je že dolgo zelo priljubljena zaradi vseh pozitivnih lastnosti, ki jih prinaša njeno uživanje.

Mnogi ljudje, ki se prehranjujejo s presno hrano, namreč verjamejo, da je telo tako bolj sposobno preprečevati in se boriti proti boleznim, zlasti kroničnim.

Zato s tabo delimo ta recept za presno schwarzwald torto, da jo tudi ti lahko preizkusiš in se posladkaš na bolj zdrav način!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Brijak (@mihaelabrijak)

Sestavine za podlago:

  • 2 skodelici orehov
  • 1 skodelica datljev
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1,5 žlice kakavovih zrn

Priprava:

V moko najprej vmešamo mandlje, dodamo datlje in premešamo

Dodaj kakav v prahu, kakavova zrna in mešaj, dokler se vse ne poveže. Pol skodelice skorje odložimo za okrasitev vrha torte.

Po skorjici razporedimo vrsto očiščenih češenj.

Sestavine za kremo:

  • 3 skodelice indijskih oreščkov, namočenih 2 uri
  • 1 skodelica mleka iz orehov
  • 3/4 skodelice agavinega sirupa
  • 2 žlici limone
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 3/4 skodelice kakavove mase

Priprava:

Indijske oreščke, mleko, limono, vanilijo daj v blender in mešaj dokler ne dobiš gladke mase. Na koncu dodamo kakavovo maslo in ponovno premešamo. Kremo namažemo na skorjo in jo z lopatko enakomerno razporedimo.

Na vrh:

  • 2 skodelici svežih in/ali zamrznjenih češenj, olupljenih

Navodila:

Vzamemo 1 skodelico češenj in jih razporedimo po kremi. Vsako češnjo s palčko vtisnemo v kremo.

Vzemi preostale češnje in jih razporedi po vrhu torte. Preostanek skorje lahko potreseš za okras.

Torto pred serviranjem dve uri shranimo v zamrzovalnik. V zamrzovalniku ga lahko hranimo do 1 meseca ali v hladilniku brez zamrzovalnika do 3 dni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Brijak (@mihaelabrijak)

Po receptu Mihaele Brijak Gutierrez

Preberi še: Ti ves čas ZMANJKUJE prostora na mailu? Našle smo NAČIN, kako to preprečiš (BREZ brisanja mailov)

Priporočamo tudi: Ti TORTA nikakor ne uspe? TO pogosto napako zagotovo tudi sama počneš

Novo na Metroplay: Življenje pod in izven soja žarometov | Maja Bulc