Imaš doma še kar preveč bučk? Potem pripravi te božanske bučkine palačinkice 😍

7. 10. 2023
Imaš doma še kar preveč bučk? Potem pripravi te božanske bučkine palačinkice 😍 (foto: Profimedia)
Profimedia

Zaradi tega recepta se boš zadovoljno oblizovala še cel vikend! 😍

To je recept za občutljive, hrustljave palačinke iz bučk, ki so priljubljene v Turčiji.

Ta različica ne vsebuje samo naribanih bučk, ampak tudi drobne oblačke feta sira ter potres mletega svežega kopra in kapesant.

Zunaj so hrustljave, znotraj nežne in rahlo zelnate.

Trik, da so palačinke hrustljave in ne razmočene, je, da iz bučk iztisneš vso vodo, preden jih zmešaš z drugimi sestavinami.

Loti se priprave recepta za čudovite bučkine palačinke in dovoli, da te začarajo!

Sestavine:

Za palačinke:

  • 3 srednje velike bučke, narezane
  • Sol
  • sveže mlet črni poper
  • 3 velika jajca, zmešana
  • ½ skodelice večnamenske moke
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 skodelica zdrobljenega feta sira
  • 3 drobno sesekljane čebulice
  • ⅓ skodelice drobno sesekljanega kopra
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 4 do 6 žlic rastlinskega olja, po potrebi več

Za jogurtovo omako:

  • ⅔ skodelice navadnega jogurta
  • 2 stroka česna, drobno sesekljan
  • ½ čajne žličke soli

Priprava:

  1. Pečico segrej na 250 stopinj. Bučke položi v cedilo nad skledo in zmešaj s ½ čajne žličke soli. Pusti, da se odcedi pet minut. Prenesi na kuhinjsko krpo in močno ožemi, da izvlečeš čim več vlage. Stisni drugič; volumen se bo zmanjšal na približno polovico prvotne.
  2. V veliki skledi za mešanje zmešaj bučke in jajca. Z vilicami dobro premešaj. Dodaj moko, ½ čajne žličke soli, olivno olje, feto, mlado čebulo, koper in ½ čajne žličke črnega popra. Dobro premešaj, dodaj pecilni prašek in ponovno premešaj.
  3. Litoželezno ponev ali drugo težko ponev postavi na srednji ogenj. Dodaj 2 žlici rastlinskega olja in segrevaj, dokler ne zasveti. Zvrhane jedilne žlice bučkinega testa položi v pekač nekaj centimetrov narazen, tako da se pusti prostor za širjenje. Po potrebi jih splošči z lopatko.
  4. Popeci do zlate barve na eni strani, nato obrni in ponovno popeci do zlate barve na drugi strani. Ponovite enkrat ali dvakrat in cvri skupaj približno 5 do 6 minut, da bodo palačinke precej hrustljave.
  5. Prenesi na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, in hrani na toplem v pečici. Nadaljuj s cvrtjem preostalega testa in po potrebi dodaj več olja v ponev. Postrezi tople.

Za jogurtovo omako: V majhni skledi zmešaj jogurt, česen in sol. Dobro premešaj in postrezi zraven ali pa zlij na palačinke.

Vir: New York Times

Fotografija: Profimedia

Preberi še: Moški zmedeno: "Ne razumem, zakaj Slovenke ne želite živeti s svojo taščo, ki za vas naredijo vse?"

Priporočamo tudi: "Mož mi je pred leti afero oprostil, zdaj pa sem izvedela, da moj bivši ljubimec ..." (izpoved zlomljene ženske)

Novo na Metroplay: Življenje pod in izven soja žarometov | Maja Bulc