Povabi ga na večerjo

11. 10. 2012

Saj veš, da je za slastno večerjo dovolj že malce domišljije, kanček spretnosti in občutek za dekoriranje hrane. Vse drugo (tudi izbiro pijače) pa prepusti njemu!

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Potrebuješ:

  •  2 lososova fileta
  •  4 rezine kraškega pršuta
  •  1 velik gomolj sladkega krompirja
  •  maslo, sol in poper

Lososova fileta osoliš, dobro popopraš in vsakega zaviješ v dve rezini pršuta. V ponvi raztopiš maslo ter ju na šibkem ognju počasi popečeš (ponev je pri peki lahko pokrita). Gomolj sladkega krompirja olupi, nareži na tanjše rezine in ga naolji z malce oljčnega olja. Nato ga še posoli, popopraj in postavi v pečico za 45 minut (na 200 stopinjah ga peci do mehkega). Prvih 30 minut pekač pokrij s folijo, da se krompir ne izsuši, potem pa folijo odstrani, da se krompir na vrhu dobro zapeče. In voila, glavna jed je pripravljena!

Cosmo namig: Lososa postrezi na postel­jici iz motovilca, krompir pa začini z njegovimi najljubšimi začimbami.

Ovsena pita s suhimi slivami

Potrebuješ:

  •  6 jajc
  •  300 g ovsenih kosmičev
  •  400 g zrelih sladkih hrušk
  •  200 g suhih sliv brez koščic (lahko uporabiš tudi sveže)
  •  1 žlička vanilje v prahu
  •  maslo za pekač

V razžvrkljana jajčka dodaj ovsene kosmiče, dobro premešaj in pusti stati 5 do 10 minut, da se kosmiči napihnejo. Z drobnim strgalnikom naribaj hruško in jo dodaj kosmičem, nato pa vse skupaj začini z vaniljo. Suhe slive namoči. Pekač namaži z maslom in vanj nadevaj polovico ovsene zmesi, nato pa po vrhu po celotni površini naloži suhe slive ter nanje še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrij z alufolijo in 20 do 25 minut peci na 180 stopinjah, nato pa folijo odstrani in peci še 5 do 10 minut.

Cosmo namig: Postrezi skupaj s sladkim  in hladnim sorbetom.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk