Če obožuješ kostanj, potem si ta vikend privošči nekaj povsem drugačnega (a prav tako preprostega, kot je priprava kuhanega ali pečenega kostanja).
Kostanj v jesenskih mesecih vse pogosteje postane priljubljena sestavina domačih in priznanih kuharskih mojstrov, saj se odlično prileže tako v sladke kot tudi v slane jedi.
Kolikokrat pa si ga v resnici pripravila še kako drugače, kot samo kuhanega in pečenega?
Zdaj je morda čas, da poskusiš nekaj novega!
Na spletu smo namreč našle nekaj čudovitih idej, kako lahko kostanj vključiš v svoj jesenski jedilnik (in to brez kakšnega večjega napora).
Kaj praviš na kostanjevo tortico BREZ peke?
Potrebovala boš:
450g kostanja (pečenega ali kuhanega)
220g čokolade
110g masla na sobni temperaturi
80g sladkorja
1 žlico ruma
stepeno sladko smetano (za na vrh)
Postopek:
Kostanj zmiksaj z mešalnikom in naredi gladek kostanjev pire.
Čokolado stopi na čokoladni kopeli.
V večji sledi dobro zmešaj maslo in sladkor. Dodaj še kostanjev pire, čokolado in rum ter dobro premešaj vse sestavine.
Pekač obloži s peki papirjem vanj pa vlij zmes. Po vrhu jo pogladi in v hladilnik postavi za vsaj 4 ure.
Tortico nareži na rezine in postrezi s stepeno sladko smetano!
Pripraviš pa lahko tudi kostanjevo kremno juho s slanino! Preveri, kako!
Kremno juho pripravi po postopku priprave drugih kremnih juh, kostanj pa bo super v kombinaciji s šalotko, korenjem, zeleno, porom in maslom.
Testenine: Jesenski RECEPT za fuuuuul dobro kremno omako iz buče 🍁
Fotografije: profimedia
Novo na Metroplay: Razlike med Slovenijo in ZDA ter kako do sanjske službe? | Elvi Rwankuba