Cosmo obožuje … tajsko kuhinjo!

2. 10. 2013
Cosmo obožuje … tajsko kuhinjo!

Če si vsaj malo podobna Jamieju Oliverju, ki v svojih oddajah pogosto pove, da rad je, a da je njegova najljubša jed rdeč tajski kari, boš vesela te novičke (in super recepta, ki ga tokrat prilagamo k novički kot poseben bonus!).

Med 4. In 11. Oktobrom bo v hotelih LifeClass v Portorožu tajski teden. Pričel se bo s slavnostjo otvoritvijo, Kraljevim večerom tajske kuhinje, na katerem bosta njeno kraljevo visočanstvo princesa Soamsawali in njeno kraljevo visočanstvo princesa Bajrakitiyabha, ambasadorka kraljevine Tajske na Dunaju, predstavili izbrane dobrote tajske kuhinje. Pričarali bosta najslajše specialitete svoje domovine, med katerimi bo tudi slastna tajska juha Tom Yum Kung.

In da boš lahko rekla, da kuhaš kot princesa, je tu njen recept za tajsko juhi Tom Yum Kung (ali po domače 'Kislo pikantno juho iz kozic')

juhica

Sestavine

  • 12 kos orjaških kozic
  • 0,5 skodelice šampinjonov, gobic
  • 5 tajskih čilijev (zdrobljenih)
  • 1 limonina trava (narezana na kratke kose)
  • 1 žlica čilijeve mezge
  • 3 jedilna žlica limoninega soka
  • 5 kos galangal (rezine)
  • 5 kombava listov (rezanih na kose)
  • 3 žlice ribje omake
  • 3 skodelice kokošje juhe

Priprava

Izluščimo vse kozice iz lupinice in odstranimo vse neužitne dele. Segrejemo kokošjo juho do vrelišča, dodamo kombava liste, galangal, limonino travo in nato gobe. Kuhamo še 2-3 minute. Nazadnje dodamo tudi kozice. Ko začnejo kozice spreminjati barvo, dodamo čilijevo mezgo. Vse skupaj popestrimo z ribjo omako, limoninim sokom in čilijem. Predjed serviramo vroče, v skledi, z jasminovim rižem.

Teden tajske kuhinje pa se bo v LifeClass Hotels & Spa nadaljeval vse do 11. oktobra.

V tem času bosta v kuhinji restavracije Á la carte Mediteran, v Grand Hotelu Portorož, posebno mesto zasedla vrhunska tajska kuharja, ki bosta vsak dan pripravljala ekskluzivne tajske jedi. Izkoristi to izjemno priložnost!

Pa dober tek ali po tajsko: kŏr hâi jà-rern aa-hăan :D

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol