Če boš naredila TO, se ti hrana nikoli več ne bo prijela na dno posode (NE govorimo o olju)

13. 8. 2022
Če boš naredila TO, se ti hrana nikoli več ne bo prijela na dno posode (NE govorimo o olju) (foto: Profimedia)
Profimedia

Teflonska posoda je po navadi odgovor na to težavo, a v nekaterih primerih je tudi to premalo! Preveri, o kako preprostem TRIKU govorimo. 

Verjetno se ti je že kdaj zgodilo, da se je na dno tvoje posode prijela hrana, ki si jo na hitro pripravljala za kosilo. 

Do sprijetja hrane s posodo po navadi pride zaradi neprevidnosti in nepozornosti pri kuhanju predvsem pa pri pečenju.

Ko se to naredi, po navadi nastopa jeza, saj kuharja čaka še pomivanje posode. Hrano, ki se je sprijela, pa bi vsak najraje kar vrgel stran. 

S tem preprostim trikom pa se ti to nikoli več ne bo zgodilo!

Do te neprijetne stvari največkrat pride, ker dno posode ni dovolj segreto.

Strokovnjaki so namreč izračunali, da je optimalna temperatura za pečenje, ne da bi se hrana prijela na dno, 160 stopinj Celzija.

Če je dno segreto do primerne temperature pa lahko poizkusiš na naslednji način:

Čisto posodo brez kakršnih koli maščob (maslo, olje …) postavi na štedilnik in počakaj, da se segreje. Ko misliš, da je temperatura ustrezna, kani na dno posode kapljico vode.

Če se s kapljico ne zgodi nič, je dno posode prehladno. Če kapljica zacvrči in v sekundi izhlapi, temperatura še vedno ni ustrezna.

Temperatura dna ponve je namreč idealna takrat, ko se kapljica vode ’obnaša’ kot pak na hokejskem igrišču. 

Tako! Problem rešen!

Povzeto po dominvrt.si

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Ti na stojalu za sušenje perila veeeedno zmanjka prostora? TA trik ti bo spremenil življenje

Priporočamo tudi: "Bila sem pri sosedi, ko je obešala perilo - ob tem, kar sem videla, sem skoraj bruhala" (izpoved šokirane Slovenke)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja