Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 780
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 02. Jun. 2009 19:16

vseenomiska, točno isti problem! Ampak ne vem no, men se ne zdi da bi bla nesproščena...tud suhost ni problem, ker sva tud ze z lubrikantom pa je blo isto...pri meni to traja že več kot eno leto, pa pred 4 leti z biušim je blo tud...res ne vem. pomojem vnetje ne more bit?
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 02. Jun. 2009 19:25

...
Zadnjič spremenil vseenomiska23, dne 27. Nov. 2009 11:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 161
Na forumu od: 5. 8. 2007
Kraj: Dolenska

Neprebrana objavaNapisal/-a crnolaska » 22. Jun. 2009 11:51

a je že kateri ginekolog domov poslal recept za tabletke? Namreč jaz moram začeti z novo škatlico v petek, jutri gre pa moj ginekolog na dopust...danes pa ne morm do njega ker sem v lj:S
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 06. Jul. 2009 13:26

Jst sm pa danes prvič šla k dr. Magdi Stražar.
Pa mi je vzela bris in me pregledala, sam mam kar nek občutek napetosti. Je res, da sp. odnosov nisem imela že od aprila, ampak vseeno...
Noja, ne mislim nič paničarit, ker mi je povedala, da je vse v redu in da imam celo maternico nekak ful dobr obrnjeno (me je pregled bolel, tako, da sploh ne vem kaj je govorila), baje, da sem ena izmed 1/3 žensk.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 03. Avg. 2009 20:27

Žiujo! Imam vprašanje, pa nism vedla, v katero temo naj pišem in pisala sem sem. Torej, zadnjih nekaj dni me bolijo prsi (na dotik in tudi, če npr. tečem, čutim bolečino), mogoče ve katera zakaj?
Menstruacija se mi je pred nekaj dnevi ravno končala in še to sem imela 2. menstruacijo v tem mesecu, torej to ne more biti razlog za prihod menstruacije, noseča pa tudi nisem, saj nisem imela sp. odnosov (no ja, edino če se zadovoljevanje šteje zravn). Mogoče ve katera, zakaj je temu tako?

najlepša hvala za odgovore! :)
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 08. Avg. 2009 9:36

žiujo. js mam pa sam en problemček in bi najprej tukaj prašala preden hodim do zdravnikov, v lekarno. v torek sem začela jemati antibiotike zaradi ušesnih težav. vse vredu, prebrala navodila, stranske učinke, samo nikjer ne piše o tem pa bi me lahko tudi po splovilu srbelo. antibiotike ne jem prvič, tud z KT sem jih že jedla pa je bilo vse vredu. v četrtek sem vzela zadnjo tabletko in v petek se je pojavila nadležna srbečica. umivam se redno, spolnega odnosa nisem imela že kakšen teden, M bi mogla dobiti danes ali jutri. vglavnem vse je normalno, tudi antibiotiki so ok, drugih stranskih učinkov nimam, samo to neprijetno srbenje po splovilu. pa me zanima če katera kaj ve kaj bi to lahko bilo?? glivice pomoje niso, ker v bazenu nisem bila, fant jih nima, umivam se redno, spodnje perilo redno menjavam.

hvala za vse odgovore
Amy101
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 23. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Amy101 » 26. Jan. 2011 14:03

Iščem Ginekologinjo v Mariboru, ki je vredu! Imam sedaj eno iz Celja (Peternelj), ki mi ni vredu in njene sestre so prav čudaške. Ali pa jaz vedno naletim na takšen dan. Rabim pa dobro gin. za pozdravitev vnetij.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Jan. 2011 14:19

V Mb je super ginekologinja dr. Završnik - Mihičeva.
Jaz jo imam še vedno, ker v Lj nikamor zraven ne pridem...

Njena sestra je mogoče malo "turn off", ampak naj te to ne odbije toliko, da je ne bi izbrala....če te seveda vzame. Ker ne vem ali še sprejema nove paciente.
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 26. Jan. 2011 14:25

love.<3 napisal/-a:žiujo. js mam pa sam en problemček in bi najprej tukaj prašala preden hodim do zdravnikov, v lekarno. v torek sem začela jemati antibiotike zaradi ušesnih težav. vse vredu, prebrala navodila, stranske učinke, samo nikjer ne piše o tem pa bi me lahko tudi po splovilu srbelo. antibiotike ne jem prvič, tud z KT sem jih že jedla pa je bilo vse vredu. v četrtek sem vzela zadnjo tabletko in v petek se je pojavila nadležna srbečica. umivam se redno, spolnega odnosa nisem imela že kakšen teden, M bi mogla dobiti danes ali jutri. vglavnem vse je normalno, tudi antibiotiki so ok, drugih stranskih učinkov nimam, samo to neprijetno srbenje po splovilu. pa me zanima če katera kaj ve kaj bi to lahko bilo?? glivice pomoje niso, ker v bazenu nisem bila, fant jih nima, umivam se redno, spodnje perilo redno menjavam.

hvala za vse odgovore


Četudi nisi bila v bazenu, je lahko težava v glivicah. Antibiotiki so znani po tem, da se po njihovem jemanju rado pojavi glivično vnetje. V lekarni bi ti v tem primeru verjetno svetovali vaginalne tablete Canesten 3, ki v večini primerov zelo pomagajo. Gre za tri konjske tablete, ki jih vstaviš v nožnico s pomočjo nastavka in to čim globlje, pred spanjem. Priporočljivo si je ta čas omisliti kakšen dnevni vložek, lahko kar tistega tanjšega, saj se včasih zgodi, da se malo stopljene tablete izloči in zamaže hlačke.

Pokliči svojo G ampak po moje ti bo, poleg morda kakšnega pregleda, svetovala podobno.

Edit: o fak, šele sedaj sem videla, da sem odgovarjala na zelo staro vprašanje. Nič hudega, po moje so takšna vprašanja pogosta, morda še bo katera druga Kozmopolitanka prepoznala v takem vprašanju kdaj. :D
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 389
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 27. Jan. 2011 23:54

Pozdravljene!
Mene pa zanima, če moram za KT čakati enako čakalno dobo kot za pregled ali lahko ginekolog predpiše KT in te kasneje naroči na pregled?

Šla bi pa v ZD na Aškerčevo (za študente), pa ne bi rada samo zaradi KT čakala 2 meseca :oops:

(zanima me na splošno in pa posebej za ta ZD, če ima katera morda izkušnje)

Hvala za odgovore!
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 28. Jan. 2011 10:34

Si že bila kdaj na pregledu?

V kolikor si, potem mislim, da ti bo brez večjih težav izmerila pritisk in ti napisala recept. Če pa pregleda še nisi opravila, pa boš po vsej verjetnosti najprej morala dati le-tega.

Najboljše bo, če boš poklicala v ZD, kjet ti bodo dali info iz prve roke.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 389
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 28. Jan. 2011 18:37

Ne, nisem še bila na pregledu, ravno zato me je zanimalo, če bi lahko dobila KT tudi brez pregleda oz. če lahko pridem na pregled kasneje. Bom pa poklicala v ZD oziroma šla kar osebno tja naslednji teden. Hvala!

(če katera ve posebej za Aškerčevo, pa naj kar pove:)
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 28. Jan. 2011 20:03

Jaz bi jim na tvojem mestu povedala, da si želiš dobiti KT in zato ne moreš čakati par mesecev in mogoče bi te potem stlačili v kakšno luknjo. :)
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 28. Jan. 2011 20:32

Ginekolog ti ne more kar na lepe oči predpisati KT, sploh če jih prej še nikoli nisi jemala. Preden ti da recept se mora vsaj pogovoriti s tabo o raznih družinskih boleznih, ti izmeriti pritisk in težo (to je za prvič, za nadaljne recepte so krajši postopki). Drug pregled za to ni potreben, zato ti predlagam, da pokličeš na Aškerčevo in poveš kaj želiš in te bodo verjetno kaj prej naročili ali pa boš mogoče lahko prišla celo nenaročena.
Uporabniški avatar
Dizzy.girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Dizzy.girl » 30. Jan. 2011 19:30

Pozdravljene!

Nimam še svojega ginekologa, nikoli še nisem bila na pregledu, mela pa sm nekaj časa nazaj prvi spolni odnos in bi si rada v kratkem zrihtala ginekologa oziroma ginekologinjo (vem da so že tako dolge vrste, zato bi res čimprej se šla naročit), mogoče najprej samo za pogovor in recept za KT. Verjetno bom šla kar v ZD za študente na Aškerčevo, mogoče katera pozna ginekologinji, i sta tam? Mislim da sta dve, Jasna Kuhelj-Recer in Irena Kirar Fazarinc. Izkušnje? Kaj pa kakšen drug dober ginekolog v Lj?
Hvala za vse nasvete :)

Aja, pa stara sem 19 drugač

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov