Izleti po Evropi (eno/dvo/tro dnevni)

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Avg. 2007 12:59

Sama zelo obožujem take vrste izletkov, ko se za en dan odpraviš nekam in si ogledaš mesto, kakšen muzej, kakšno znamenitost.
trenutno imam v planu kar nekaj ogledov, pa bi vas mal poprosila za mnenja in doživlajje, tisti ki jih imate.
najprej me zanima glede Munchena.Seveda mislim s tem izlet preko turistične agencije, zaenkrat sem izbrala Palmo (TA), ki vsebuje ogled mesta+ogled tehniškega muzeja.
Je že bil kdo, je vreden ogled mesta?kako pa kaj vstopnine, je drago, kam se splača it?

In pa izlet na gradove Bavarske.Tukaj me zanimajo tudi isti podatki.


Drgač pa je tema odprta napsloh takim izletom, ne samo mojemu prašanju.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 30. Avg. 2007 19:00

Ja, jst se tudi zdajle na jesen in na zimo (+ pred božičem in novim letom) odločam za kaj takšnega. Zanima me sama kvaliteta organizacije itd.,... :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 90
Na forumu od: 3. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ^Tajca^ » 30. Avg. 2007 21:13

Glede Munchna se res ful splača it pogledat tehnični muzej, ker majo notr ful različnih področij (od kemije, fizike, medicine, farmacije, letalstva itd.), vidiš letala v naravni velikosti oz vsaj del letala, razvoj farmacije, makete molekul, kemijske reakcije ipd., men je blu supr, čeprav me naravoslovje ponavad ne zanima preveč. :)

V mestu je dost lepih cerkva pa men je blu zanimiv ko smo šli pogledat par ulic (kao bogatejši del mesta) kjer so ble hiše res use zrihtane u nulo. In seveda me je navdušu tud shopping :D pelal so nas na eno ulco (katere se sicr imena ne spomnem točn, vem pa da je tm ena ful znana cerkev :oops: ) kjer se je dalo najdt skor use kar si hotu :D (od H&M, FootLocker, Pimkie, Zara...).

Če se že odpravlaš u Munchen se splača ustavt u Berchtesgadnu (malo pred Munchnom), ki ma res izgled male bavarske vasice pa je ful lpo. Tm je tud rudnik soli pa jezero (Könnigsee).

Če se odpravlaš tja jeseni ali pa pozimi priporočam da se toplo oblečeš, ker mi smo bli tam aprila pa me je bol zeblo kokr tuki januarja :oops: (skos je ful pihalo pa deževalo).

edit: btw, šli smo s kompasom :)
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Uporabniški avatar
!n€s
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: najlepši

Neprebrana objavaNapisal/-a !n€s » 07. Sep. 2007 18:19

Mi smo bli lan s Kompasom na Dunaju.... predbozicni Dunaj program..... pa jest sem kr mal razocarana nad njihovimi vodniki no... sofer je bil tud cisti podn, ma nas je zebl uzadej v busu ko ..... pa niti ni hotu klime ugasnt :evil:

Drugac se mi vsak december nekam odpravmo.... Zdej za letos se ugotavljamo kam... Drugace dobra agencija z dobrimi vodniki je Palma, pa Alpetour tud preseneca.....
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2498
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 07. Sep. 2007 20:31

Midva greva letos decembra najverjetneje na Dunaj :hearts: Bla sm že 4krat pa bi šla še stokrat ker mi je to mesto pozimi res najlepše. Upam da nama bo uspelo it za 2 dni :) Z agencijo seveda. Pomoje da kr s Sončkom ker so se do zdej super obnesli :biggthumpup:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Sep. 2007 21:26

!n€s napisal/-a:Mi smo bli lan s Kompasom na Dunaju.... predbozicni Dunaj program..... pa jest sem kr mal razocarana nad njihovimi vodniki no... sofer je bil tud cisti podn, ma nas je zebl uzadej v busu ko ..... pa niti ni hotu klime ugasnt :evil:

Drugac se mi vsak december nekam odpravmo.... Zdej za letos se ugotavljamo kam... Drugace dobra agencija z dobrimi vodniki je Palma, pa Alpetour tud preseneca.....


A sva ble midve na istem busu? :D
Pri nas je pa neki prezračevanje šteknlo in je spredej grelo ko hudič, zadaj pa taka klima pihala, da smo vsi v bundah kapah in šalih sedel in se stiskal.Pol smo se pa menjaval, mal anprej mal nazaj :D Šla sva pa s palmo, pa je blo sicr kr kul, sam vodič je bil mal čudno komunikativen in je rabu za en stavk povedat pet minut :? drgač je pa Dunaj men fenomenalen in najlepši :hearts:
Letos pa nevem, verjetno greva ali v Salzburg ali pa na gradove Bavarske, čerpav najraj bi šla na Dunaj.
Zdej gem pa v Munchen konc mesca in že skačem od veselja :jump: Da končno enkrat vidm tist tehnični muzejpa sam munchen.sam skrbi me tale mraz :roll:
topka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 35
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a topka » 07. Sep. 2007 22:26

ojla

ja s fantom sva bla poleti v Munchnu in je blo res super, sla sva na lastno pest, no spala sva pri njegovi teti in morem rect da sva se prov dobr znajdla;)
organizirane majo brezplacne ture po mestu, ki trajajo po 3 ure in res ogromno vidis, nas je vodil celo student in new yorka
ce nameravas obistaki mesto le za en dan se ti ne splaca it v muzej, ker ti bo potem casa zmanjkalo za ostalo, saj je muzej odprt le do 5 notri si pa par urc, ce zelis use dobro vidit
priporocam tudi olympia park ful lep parkec, pa bmw muzej, za fanta obvezno;) :D
ce mas pa cas, si pa oglejta se zoo
aja pa veliko srece z vremenom, v nemciji jo po moji izkusnji ocitno rabis

viel spa3
:D
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metron(temporary) » 08. Sep. 2007 2:23

Purple, zakaj pa u Munchen z agencijo??? To je dobre štiri urce z avtom.
Tut jz priporočam obisk Tehničnega muzeja (to je sploh razlog, da greš u minhen!!!), sam morš računat, da ti to vzame vsaj en dan. Cena je za tak kompleks ugodna. Ma ne sedem osem štukov, v kleti rudnik, tm v pritličju treskajo teslove strele, na vrh observatorij.

Mislm da se ti za munchen res ne splača z agencijo, razen če ni poceni. Če je tole od palme enodnevni, ne boš mela dost od njega.

Ludwiga pa kr pejt z agencijo gledat, jz sm bil pa nism razočaran. Sploh zdele jeseni oz. pozimi je na bavarskem zlo magično. Snegec, ponavadi pa te namestijo v kako privat -res ogromno kučo, k zgleda k en kmečki turizem in te prijazni bavarci za zajtrk nafilajo z vsemi mogočimi domačimi dobrotami. Nojšvajnštajn v snegu....wau.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Sep. 2007 23:23

Metron, če bi jst furala bi zihr šla z avtom, tko pa moj pravi, da ne bo plejal, ker pač neve za parkplace in te zadeve :? sej po eni strani ga čist razumem, da munchen pač le ni ljubljana in da je mal bedno vseskupej njemu.načeloma sva pa študirala da bi šla z vlakom za par dni, ampak vsaj še enki časa to ni mogoče, ker pač mam jst novo službo in ne morm v prvem mescu rečt da me ne bo par dni, poleg tega pa je tud on v krizi z dopustom.z vlakom sam za dva dni se nama pa nekak ne splača.
ma sej tkole preg agencije ni drago.tam okoli 40 evrov pride, sam pa nevem če je muzej vključen :? pa tudi če ni, men taki izleti čist sedejo, tko da rada grem.
tud za prebožični dunaj sva dala vsak po ene deset jurjev, pa potem še vsak pet sigurno za svtopnine pa nama ni žal.edino v benetkah sem bla razočarana ker ne vedo kaj pomeni zmerna cena in so bile cene za določene znamenitosti absurdno visoke :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Sep. 2007 20:39

Js sm bla letos marca v Munchnu-je pa naš faks organizital (tak da je blo ) evrov vključno s karto za tehniški muzej). Muzej je zakon-res rabiš par urc, da si vsaj približno vse ogledaš-če bi me ful zanimale te stvari bi bla lahko en tam. Pa ful je fajn una ulica za nakupovat zdraven Marienplatz-a :D (k je una ura Glockenspiel, al kaj je že...)
Edino žal mi je, da ni bilo časa za ogled Allianz Arene in Olimpijskega stadiona (ja, fanica nogometa).
So pa cene kar višje kot pri nas-no, mi smo za eno kavo dal 3 evre (nismo lih kej dost iskal in primerjal cen)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metron(temporary) » 09. Sep. 2007 21:47

Sj možnosti je ful...zdele jeseni bi blo tut lepo it na zahodno italijansko obalo...kako se napiše "činkve" terra al kaj so tiste lepe vasice ob morju..
Mogoče Innsbruck pa kakšni avstrijski prelazi...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Sep. 2007 9:14

za innsbruck, sm slišala da je ful lepo in vredno ogleda ja, samo bolj pozimi ko pridejo vse tiste zasnežene gore do izraza.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Sep. 2007 10:07

*purple* napisal/-a:Metron, če bi jst furala bi zihr šla z avtom, tko pa moj pravi, da ne bo plejal, ker pač neve za parkplace in te zadeve :?


Stric Garmin je zakon! :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Sep. 2007 10:16

za tolk kot midva hodva ga ne rabiva kupovat, drugače pa niti ni slaba ideja.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metron(temporary) » 10. Sep. 2007 11:02

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Metron, če bi jst furala bi zihr šla z avtom, tko pa moj pravi, da ne bo plejal, ker pač neve za parkplace in te zadeve :?


Stric Garmin je zakon! :wink:


Matr, sj je povsod po evropi isti znak (P) pa povsod majo zdj ze avtomate kjer evrčke notr rukneš v zameno za ticket. Z avtom je v dvoje nejbolj zanimiv...vozit se nad kakšnimi klifi nad cote d`azur :wink:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov