Izkušnje s prodajalci v drogerijah in trgovinah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Dec. 2010 13:34

Odpiram novo temo, ker bomo šli sicer TULE preveč v off topic. Dala sem jo v Splošno, ker lahko komentiramo vse prodajalce - od kozmetike do avtomobilov, ni važno.

Kopiram relevantne poste:

UG84 napisal/-a:je pa tudi res da v trgovinah, kjer mlade punce kupijo največ ličil (ala Mueller), so tudi svetovalke - prodajalke in njihovi nasveti za ličenje takšni da.... :wall: (obup, skratka).


chikita89 napisal/-a:Ja to se strinjam. Sem bla par dni nazaj v Muellerju, pa sem prodajalko za en lak spraševala, utrjevalec, pač sem ji povedala da bi si rada utrdila nohte, ker se mi lomijo, so tanki itd., ona pa mi začne kazat neke navadne podlake. Sem jo vprašala, ker sem mislila da bo kej pametnega svetovala.. ampak ko sem vidla kaj ženska govori, sem kar sama pogledala in našla kar sem iskala.


haley napisal/-a:^^Se temle se pa strinjam. Ne znajo sploh svetovat ali pa preberejo samo tisto kar piše na embalaži.


claire napisal/-a:glede svetovalk v mullerju in podobnih trgovinah. a se vam zdi, da bodo za minimalno plačo v muller šle delat vizažistke??? če bi bile v sloveniji plače primerne, bi bil tudi kader primeren. to ni so ne kozmetičarke ne nič. to so prodajalke. s trgovsko srenjo šolo. ona se ni učila sestavi krem. jih pa tudi marsikatera kozmetičarka ne pozna. menim, da ni za obsojati teh punc. pač rabijo službo. kaj pa ko v big bangu delajo babe, ki nimajo pojma o pojmu in prodajajo računalnike brez da bi vedele kaj je grafična kartica? ali pa v tujini, kjer delajo tipi po drogerijah, ki še imana blagovnih znamk za ličenje ne poznajo?


UG84 napisal/-a:A dej, Claire, sej jaz tud nimam kozmetične izobrazbe in tečaj in ne vem kaj še, ampak a veš kaj imam za razliko od teh punc - željo po dodatnem samoizobraževanju. Če prodaja kozmetiko, mater bo pa ja kakšno stvar prebrala sama o tej stvari, ane?

Mene ta 'izgovor', "jaz imam itak minimalca, boli mene cel svet!" nič ne gane, ker čisto drugače gledam na delo.


rinca napisal/-a:se strinjam z UG84, kakšno plačo pa rabiš imet, da si znaš izbrat puder pravilnega odtenka? punce z oranžnim pudrom, svetlomodrim eyelinerjem in roza šminko valda ne bom šla spraševat za mnenje.

razne zgodbice o kilah pudra, dajanju "sranja" na kožo ipd. če se nekatere ne znate namazat in še niste slišale za kvaliteten puder, še ne pomeni da je vsak make up pleskanje.


chikita89 napisal/-a:Tudi jaz se strinjam z UG84. Glede na to da delajo v kozmetični trgovini, bi si lahko, če ne drugega, same malo pogledale po izdelkih, za kaj sploh služijo itd. Marsikdo ima samo trgovsko šolo, pa ko začne v določeni trgovini delat se valda naučiš, vsaj da veš kaj prodajaš. Ne pa tako brez volje bit, pa ponujat samo najdražje izdelke, ker so kao najboljši.


*mala* napisal/-a:Sam kaj so to krive prodajalke? To bi morala firma poskrbet za kakšna dodatna izobraževanja, jim priskrbet kaj gradiva za "preštudirat", ne pa da lahko čisto vsak to dela.

Sicer pa niti niso tako slabo plačane, npr. v Mullerju- nad 4€/uro.


UG84 napisal/-a:Samo če firma tega ne naredi, ne vem, no, jaz ne bi prodajala nekaj, o čemer nimam pojma. Že zato, ker bi me bilo sram da buče prodajam, bi si šla kaj prebrat. Sj tud zdej v službi ne čakam, da mi vse v naročje pade....


*mala* napisal/-a:Še malce OT:
Jah, ampak si predstavljaš poznat cel Muller? Vse izdelke vseh firm? Pa sej se ti zmeša.
Meni je super v ogromnih veleblagovnicah v tujini, kjer vsaka prodajalka zadolžena za svoje podjetje in res poznajo v nulo vse izdelke. Pri takih je meni res veselje kupovat, kjer ne veš več kot one, probajo izdelke na tebi, se ti posvetijo. Verjetno so tudi temu primerno plačane.

Sicer so si uporabnice/nakupovalke same krive, če se prej ne pozanimajo o izdelku, ki ga kupujejo. Itak nas povsod zaspiajo z reklamami o raznih izdelkih in je itak vsak "najboljši".
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Dec. 2010 11:56, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Dec. 2010 13:40

Lej, če maš kanček zanimanja ne bi smel bit noben problem. Men je stalno izpolnjevanje v službi nekaj normalnega, med tem, ko nimaš stranke , krožiš okoli pa čekiraš izdelke. Toliko časa, dokler ne poznaš okvirno celotnega tvojega rajona. Sicer pa so deljene tudi v Muellerju - ne smao po nadstropjih (to itak), jaz stalno videvam iste face tam kjer je visokocenovna kozmetika, tam kjer so parfumi ipd. ne vem, kok kej rotirajo, sicer pa tud ok hudo veliko artiklov spet nimajo. Že me starnke poznamo kje je kaj.

S strankami pa ne bi glih kok se kera pozanima, pač pričakujejo en service v trgovini ane? Lih tko k jaz pričakujem, da mi bodo v Alpini znali kaj o čevljih povedat :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 22. Dec. 2010 15:19

Se strinjam, da so prodajalke vecinoma nezainteresirane in neizobrazene (tudi v kaki trgovini s tekstilom, nimajo pojma ali se tkanina raztegne, razbarva ...). Zdaj za eno bi morala najbrz poskrbeti tudi firma (izobrazevanja). Ampak glede na to, koliko (sposobnih) ljudi isce sluzbo, mi je kar slabo, ce slisim kak tak "ja za minimalca se pa ze ne mislim trudit". Potem pa pejdi delat kam drugam.

Bi pa pohvalila prodajalke v DMu na Rimski ulici v Ljubljani, vedno zelo prijazne in ceprav ne svetujejo vedno najbolje, se potrudijo. :top:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 210
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 22. Dec. 2010 15:28

muller me glede prodajalk včasih pozitivno preseneti, včasih pa so tak nadležne... ampak varnostniki/ce me pa najbolj motijo. prav tako v douglasu.
dm mi je glede tega še najbolj fajn :) še posebej zdaj ko majo te študentke, ko ti vedno, ko ti ona svetuje in potem kaj kupiš, da neko nalepko, ki jo potem daš pri blagajni in se šteje kao njej v korist, kot, da je bila uspešna pri delu... ve katera o čem govorim?:D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Dec. 2010 15:31

Kepka, DM na Rimski je res fajn, vsaj prijazne so, sem pogosto v njem. Misliš, da sva se že videli? :D :D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Dec. 2010 16:23

Več ali manj sem od vseh slišala, da imajo zelo slabe izkušnje s prodajalkami v Mullerju. Jaz sicer bolj poredko zavijem v Muller, ampak tudi ko pride prodajalka do mene in me vpraša, če rabim pomoč vedno odklonim, ker ponavadi vem kaj točno iščem in ne rabim nobene pomoči.

Dm mi je nekaj srednjega...ampak tudi zelo poredko prosim za pomoč prodajalke.

Najboljše so mi pa kakšne manjše trgovince, kjer se vidi, da se prodajalke spoznajo na stvari, ki jih prodajajo. Predvsem tukaj mislim trgovino Orca, sledijo pa Stenders in L'occitane.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7045
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Dec. 2010 16:26

Zelo prijazne so mi bile prodajalke v drogeriji Ilirija.Sicer jih nikoli nisem spraševala za nasvete, ker vedno vem prej po kaj pridem.
The world is as you are.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 22. Dec. 2010 17:36

V Mullerju redko kupujem dekorativno kozmetiko, za negovalno pa nasveta ponavadi niti ne iščem, tako da nimam izkušenj.
Se strinjam, da so v Orci ful prijazne, pa v L'occitanu tudi, čeprav je en tip v City parku, ki ful sili s prodajo in poudarja, kolk je pri njih poceni in take neumesne :x
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Dec. 2010 19:11

Ok, od neznanja pa k vsiljivosti. Tukaj brez vsakega dvoma zmaga Lush (izvzete so razne kataloške prodaje, te so itak na prvem mestu tukaj). Sam kolk so pa v Lushu tečne...ko me vpraša če kaj pomaga, ji vedno rečem ne, hvala, pol mi pa po celi trgovini sledi in če slučajno že kaj primem v roko, hiti razlagat... :mad:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Dec. 2010 20:49

V Lush še nikoli nisem šla, ampak sem slišala že veliko pripomb glede prodajalk, da so zelo vsiljive. Me tudi zaradi tega ravno ne mika, da bi zavila v to trgovino. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2010 21:16

Ja, mene tudi v Lush odbijajo prodajalke. Bila 2×, pa tudi izdelki mi niso tak všeč, da bi se stalno vračala.

Sicer sem imela pa dobre izkušnje z Limoni, ko kupovala parfume. Pa ponavadi so vsaj vedele, da tisti parfum, ki ga pri nas še ni, da obstaja :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Dec. 2010 23:54

jaz ne vem koliko je katera od vas kdaj delala v trgovini, toda...
ŠEFI SILIJO svoje delavce, da MORAJO SILITI stranke. a vam to ni jasno al kaj? plačane so nekatere tudi procet od prodaje, kar ni baš neka vsota, ampak k tisti mizerni plači je tudi 10€ veliko.

verjemite, da tudi prodajalkam/vsiljivkam ni lahko. se človek počuti precej glupo če ima STROGO ZAPOVEDANO da mora vsako stranko trikrat vprašati, če lahko kaj pomaga. in ja- so take direktive. sploh v manjših štacunah ala lush. se pravi tam pa kjer nekaj vejo, pa vem spet ne paše. v enem mullerju se jim pa jeb* če prodajalka sploh pozdravi koga ali ne, ker so pač močni. njej se pa tudi jeb* kera krema je za mastno kožo, ker ona nima nič od tega ali ve veliko ali nič.

in ne, tudi materialov nobena študentka v trgovinah s cunjami ne pozna, ker to ni pomembno. nobeden te ne vpraša koliko se spoznaš. njim je važno, da znaš jezik vrtet in da imaš smisel za stil. jaz pa tudi ne bom preštudirala celega tekstila, če je moja stroka čisto x in delam nekje, ker rada živim brez prošjačenja doma in tako, da lahko tudi malo uživam. mimogrede- plačo imam večjo kot redno zaposlene.
sploh pa- a folk ni pismen. a vem jaz za vsak pulover iz česa je? saj PIŠE madona! še v procentih. če se bo pa skrčilo, raztegnilo, raztrgalo pa jaz tudi ne vem. nisem mesija. perite po navodilu pa bo. ne pa da perejo vse povprek pa fine bluze v stroju pol pa jokajo, da se j esprala. PIŠE! jaz sem tam da svetujem. glede na postavo pravi kroj hlač, nisem pa doktor za bombaž s primesjo sintetike.

tričert folka v sloveniji je funkcionalno nepismenega. ne znajo sami pogledati če lahko dajo cunjo v sušilec, ne znajo izpolniti obrazca za priporočeno pošiljko, ne vejo kaj pomenijo znaki za material na čevljih in sprašujejo vedno znova iz česa so čevlji. pa madona piše ti gor. še narisano je. noter, zunaj, podplat. usnje, blago, plastika- še za te osnovne materiale ne vejo kako zgleda znak. pa wtf? kot da prodajalka v humanicu ve za vseh tavžnt šuhov iz česa so. pogleda nalepko. kaj pa?

in tako bi lahko nadaljevala v nedogled... pa moram spat, jutri pa delat!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Dec. 2010 8:05

claire napisal/-a:ah dej ug84!
bi te rada videla, kako bi (pri današnjih razmerah) izbirala službo. in kako bi se sama doma izobraževala. mogoče stroko, ki te zanima, ne pa motorjev avta in delov motorke.

mala, ja 4. študentke. kaj pa redne? ne bit pametne.
se pa strinjam, da bi to morala firma poskrbet.

ug84 a bi si ti plačevala dodatne tečaje za bohlonej? dej dej dej. to naj firma plača in dvigne plače dobri svetovalki. ne pa raja dela še vse praznike za minimalno plačo. in ja- imajo pravico, da je jim jeb* za cel svet. še posebej ko prodajajo kozmetiko, ki jih naprimr sploh ne intresira, ker bi drguač pač crknla. a misliš, da jaz zaradi svojega motranjega miru delam cele dneve? če bi bilo po moje bi cele dneve hodila na razne razstave pa predstave pa krožke svake jake. spala bi pa kje? za ljubljanico.

ja vem da je nova tema odprta. pa nima veze. se umikam.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Dec. 2010 8:18

To si zdaj napisala tako, kot da nobena od nas ne dela vsak dan. Jaz ne morem pomagat prodajalki, če je nezainteresirana in pasivna, jaz bi takšno odslovila, pa naj bo še tako grozno slišat.

Ja, sem prodajala že, pa stregla, pa vedno, vedno sem se pozanimala o nečem, če kaj nisem vedela. Imam pač interes. Zelo močno dvomim, da delajo v Muellerju same take, ki nimajo druge izbire v življenju. Misliš, da je tk lahko tja prit? Buhu, malo sem plačana, zato se mi lahko j**e - potem bodo vedno malo plačane ker s takšnim odnosom do dela nikoli nikamor ne bodo napredovale.

Dvomim, da bi se začela katera kaj samoizobraževat, če bi jim plače zvišali. Ne bi se, ker to ni stvar plačila, ampak delovnih navad. Jaz se v službi dodatno izobražujem (sama), moram se, če hočem normalno delat in ljudem dat pravo informacijo. Pa bi tud lahko rekla, ah sej sem študentka, pa še zaposlil me ne bojo, j**e se mi. Pa ne naredim tega, ker se delu vedno posvetim, tudi če vem, da je dead-end v vsakem primeru in ker bi to tudi sama pričakovala od zaposlenih.

Kot bi jaz pričakovala od punc, ki so v trgovini s kozmetiko, da kaj vedo o njej, od punc v trgovini s teksilom, da kaj vedo o tekstilu ipd. Če ti je težko odgovarjat na vprašanja strank in si zoprna, ker ne pogledajo same etikete, pa menjaj službo. Ti si tam zaradi stranke, ne obratno. Sicer pa nobeni ni treba plačevati nobenih tečajev - informacij je dovolj brezplačnih povsod okrog od interneta do knjižnice, sam voljo je treba najt.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 23. Dec. 2010 9:54

Se strinjam z UG, kako bi se pocutila v tehnicni trgovini, ko bi kupovala recimo nov prenosnik, ce bi ti prodajalec rekel, ej sej pise koliko ima RAMa, samo ne vem, kaj to pomeni in sel stran, kao omg, ker neumna stranka. In ti ne bi znal nic svetovat, kak racunalnik rabis, kaj sele povedat, kaj kej pomeni in za kaksno delo je kater racunalnik primeren. Pomoje da v tako trgovino ne bi sla vec. In kar se tice kozmetike je pri meni isto, ne vem tocno kaj pomeni katera sestavina, pa tudi pri oblekah - razlicne vrste bombaza se druag obnasajo in pricakujem, da bo prodajalka to vedela, ker jaz ziher za nakup ene majice ne bom delala raziskave na to temo.

Ja, UG cisto mozno, da sva se ze videli, vDM na Rimski velikokrat zavijem, ravno zaradi prijaznih prodajalk :)
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]