RECEPT: Našli smo najljubšo sladico Kate Middleton (ne boš se ji mogla upreti)

Tole se sliši TAKOOOO slastno! 😍

RECEPT: Našli smo najljubšo sladico Kate Middleton (ne boš se ji mogla upreti) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2019

Kate sicer ni velika ljubiteljica sladkarij, a tej sladici se nikakor ne more upreti!

Za pravo kraljevo sladico boš potrebovala:

•250 razkoščičenih dateljnov

•1¼ skodelico vrele vode

• ½ skodelice stopljenega masla

•1 skodelica rjavega sladkorja

•2 jajci

•2 žlici sladkornega sirupa

•1 žlica javorjevega sirupa

•1 čajna žlička vanilje

•2 skodelici moke

• 1 žlica pecilnega praška

• ½ skodelice sladkorja v prahu (za karamelno omako)

• 7 čajnih žličk masla (za karamelno omako)

• 180g sladke smetane (za karamelno omako)

Pripravi pa se takole:

Datlje daj v vrelo vodo in pokrij posodo s pokrovko ter jih pusti nekaj časa, da se kuhajo. Pečico segrej na 180°C.  

V skledi z električnim mešalnikom zmešaj maslo in sladkor. Nato v drugi skledi zmešaj jajca, sladkorni sirup, javorjev sirup in vaniljo. Nato še nekaj časa mešaj oboje skupaj. Potem postopoma in počasi začni dodajati moko. Dobila boš testo.

V mešalnik daj skuhane datlje in jim dodaj pecilni prašek. Mešaj nekaj minut, zmes pa nato dodaj v skledo s testom.

Posodo, v kateri boš pekla, namaži z ostankom stopljenega masla in po njej lepo razporedi testo. Peci približno 35 minut, nato pa testu pusti, da se ohladi.

Vmes pripravi slastno karamelno omako tako, da na srednjem ognju raztopiš sladkor in maslo, dokler se zmes ne obarva globoko oranžno. Nikakor ne sme začeti goreti!

Počasi začni dodajati smetano. Sprva se bo zmes začela mehčati, a ko bo dodana vsa smetana, bo zmes ravno prav gosta.

Ohlajeno pecivo nareži na kocke in preko polij dobljeno omako. Zraven lahko dodaš tudi vaniljin sladoled.

Slastno, kajne? ;)

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia

Vir: People.com

Preberi še: VSE to se s tvojim telesom zgodi, ko se odpoveš mlečnim izdelkom (navdušeni smo!)

Priporočamo tudi: Če želiš sijoče in gladke lase, svojemu balzamu dodaj TO sestavino

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri