S TO jedjo boš osvojila še tako zahtevne goste (recept Bineta Volčiča)

Še pred začetkom nove sezone oddaje MasterChef Slovenija, je novi sodnik Bine Volčič novinarki naše medijske hiše zaupal prav poseben recept za kosilo, ki se mu nihče ne bo mogel upreti!

S TO jedjo boš osvojila še tako zahtevne goste (recept Bineta Volčiča) (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
4. 3. 2018

Ker jedi njegove restavracije temeljijo na prepletanju okusov tradicije in inovativne sodobne zdrave kuhinje, je Bine Volčič eksperimentiranju in pripravi domiselnih jedi zvest tudi drugod.

Novinarki naše hiše je tokrat namreč razkril skrivnost priprave raviolov z domačo skuto in orehi, čemaževo kremo z belim sladkim krompirjem in poširanim jajcem.

In čeprav se sliši zapleteno, Bine ponuja postopek, ki ga boš z lahkoto ponovila tudi doma. Si pripravljena?

Najprej pripravi rezančevo testo, ki ga - poleg predlaganega - lahko popestriš tudi z drugimi nadevi.

Sestavine (za 2 osebi):

100g ostre moke

4 rumenjaki

Priprava:

Moko in rumenjake pregnetemo, da dobimo gladko in kompaktno testo. Zavijemo ga v plastično foljo za živila in pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato testo enakomerno razvaljamo s pomočjo stroja za valjanje testenin in ga razrežemo v poljubne oblike glede na izbrano obliko polnjenih testenin.

Nadev

Sestavine:

100 g domače skute

30 g praženih orehovih jedrc

1 žlica orehovega olja

1 žlica belega balzamičnega kisa

sol

sveže mleti beli poper

Priprava:

Pražena orehova jedrca na grobo sesekljamo in jih primešamo k skuti. Dodamo preostale sestavine ter solimo in popramo po okusu. Nadev prestavimo v dresirno vrečko in z njim nabrizgamo enako velike kupčke na razvaljano testo. Oblikujemo poljubne oblike raviolov in jih približno 5 minut kuhamo v vrelem slanem kropu.

Čemaževa krema s sladkim krompirjem

Sestavine:

1 srednje velik vel sladki krompir

30g maska

1 žlica čemaževega pesta

sol

sveže mleti beli poper

Priprava:

Olupljeni sladki krompir narežemo na koncke in v osoljeni vodi skuhamo do mehkega. Po želji ga lahko nadomestimo tudi z navadnim krompirjem. Nato ga pretlačimo skozi fino cedilo oziorma zmiksamo v gladko kremo. Dodamo maslo in čemažev pesto ter začinimo po okusu.

Serviranje:

2 jajci

50 ml alkoholnega kisa

solni cvet

šopek scežega čemapa (po želji)

Piprava:

Čim bolj sveže jajce ubijemo v večjo količino vode, ki je tik pod vreliščem. Pred tem v vodo dodamo kis in jo s penovko zavrtimo, da se beljak lepše oprime rumenjaka. Ko beljak zakrkne, poširano jajce previdmo vzamemo iz vode in postrežemo s ščepcem solnega cveta.

Pa dober tek!

Fotografije: Promocijski material, arhiv

Za aktualno številko revije Lady je prispevek pripravila A.P.K.

Preberi še: Si že videla, kako ljubki hčerkici ima Lea Sirk?

Priporočamo tudi: Kaj je po mnenju psihologov skrivnost trdnega razmerja?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri