Claire Danes je bila kar dve leti brez dela

Claire Danes, zvezdnica priljubljene serije Domovina, je spregovorila o težavnem obdobju svojega življenja, ko ni imela dela, in o vlogi, ki je prišla kot naročena.

18. 10. 2013

Čeprav je serija To trapasto življenje trajala samo eno sezono, med letoma 1994 in 1995, je bilo to dovolj, da so danes 34-letno Claire Danes opazili v igralskem svetu. Od konca omenjene serije je igrala v številnih filmih, na male zaslone pa se je po 15 letih vrnila z vlogo Carrie Mathison, bipolarne agentke CIE, ki jo upodablja v seriji Domovina.

Osvojila je že številne nagrade, pred kratkim je že drugo leto zapored prejela tudi prestižnega emmyja za najboljšo igralko v dramski seriji:

"Nagrade mi veliko pomenijo in me spodbujajo, da nadaljujem. Letos mi je emmyja celo uspelo proslaviti, saj so moji starši v hotelu, v katerem je bila ceremonija, pazili na mojega sina Cyrusa. Sprehodila sem se po rdeči preprogi, nato pa tekla v hotelsko sobo, da sem ga nahranila. Bila sem na ceremoniji, dobila nagrado in se spet vrnila k njemu. Nosila sem ozko obleko in se počutila čudno, ker sem dolgo nosila samo široke hlače. Bila sem zaspana, obkrožena s starši in možem. A to je bil vseeno eden od najlepših dni v mojem življenju. Popolna zmeda."

Razmišljala o drugem poklicu

Pred začetkom snemanja serije Domovina je hotela igralstvo celo obesiti na klin, a si je na srečo premislila:

"To je bilo težko obdobje. Kar dve leti sem bila brez dela. Bili so trenutki, ko sem pomislila, da bi se ukvarjala z opremljanjem notranjih prostorov, potem pa mi je nekdo sugeriral, da bi se morala zadovoljiti z uspehom v zasebnem življenju. To me je zelo zmedlo. Dobivala sem veliko pohval, a to mi ni prinašalo prav nič več dela. V tistem obdobju sem se resnično mučila."

Za vlogo bipolarne ženske je kar dve leti 'študirala' psihologijo, da bi bolje razumela njen značaj:

"Carrie je drugačna od vseh vlog, ki sem jih igrala prej. Je čudna in drugačna, a ljudje jo imajo vseeno radi. Človeška psiha me že od nekdaj fascinira, zato je vloga prišla kot naročena. Veliko sem brala o bipolarni motnji in poskušala najti ljudi, ki bolehajo za to boleznijo, a ne jemljejo zdravil. Našla sem jih na YouTubu. Objavljali so videoposnetke, na katerih imajo manične faze in govorijo o samomoru. Na temelju tega sem gradila lik Carrie."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri