Charlize Theron ostro o diskriminaciji žensk v Hollywoodu

Pred kratkim je dala hollywoodska zvezdnica Charlize Theron intervju, v katerem je med drugim brez dlake na jeziku povedala, da so ženske v Hollywoodu še vedno diskriminirane.

Charlize Theron ostro o diskriminaciji žensk v Hollywoodu (foto: Profimedia) Profimedia
18. 4. 2016

Štiridesetletna južnoafriška lepotica Charlize Theron je zelo zaželen model, še bolj pa je seveda znana kot igralka, ki je bila za svoje dosežke nagrajena celo z najprestižnejšo igralsko nagrado na svetu.

Zaradi naravne lepote in čudovite postave ji zavidajo številne ženske. No, kljub vsemu temu pa je tudi za to lepo, uspešno, bogato in oboževano svetlolasko staranje neprijetna tema, še posebno staranje v Hollywoodu.

"Živimo v družbi, v kateri ženske ovenijo, moški pa z leti postajajo boljši – kot dobro vino. In ženske smo to dolgo mirno sprejemale. Čakale smo na to, da bi se spremenila družba, zdaj pa me prevzemamo vodenje,"

Charlize

je mamica dveh posvojencev, dečka Jacksona in deklice August, pred kratkim izjavila v intervjuju, ki ga je dala za britansko verzijo priljubljene revije za moške GQ.

Ob tem je še poudarila, da imajo privlačne ženske že tako ali tako težave s tem, da jih v šovbiznisu ne jemljejo dovolj resno, z leti pa se tem težavam pridruži še ena – diskriminacija zaradi starosti.

"Če bi rekla, da imajo ženske zaradi staranja manj težav kot moški, bi se zlagala. Obstaja neki nerealističen standard, kako mora biti videti ženska po 40. letu starosti," je potožila Charlize, ki bo 7. avgusta dopolnila 41 let.

Theron

Lepa svetlolaska, rojena v Benoniju, je svojo uspešno kariero že v zgodnjih najstniških letih začela kot model, pozneje pa so jo odkrili kot igralko. Še danes se zelo dobro spominja, kako zelo težko se je – kljub očitni nadarjenosti – dokopala do dobrih vlog.

"Globoke karakterne vloge pripadejo ljudem, ki so tako tudi videti. Koliko zahtevnih vlog pa obstaja za ljubke, lepe in velikanske modele, ki nosijo obleke?"

se je v intervjuju vprašala Charlize, ki v višino meri kar 177 centimetrov.

Zvezdnica, ki je med letoma 2001 in 2010 ljubila irskega stanovskega kolega Stuarta Townsenda, v letih 2014 in 2015 pa je tabloidne stolpce polnila z razmerjem s hollywoodskim zvezdnikom Seanom Pennom, je – v družbi moških glavnih igralcev – dolga leta igrala 'le' precej nezahtevne vloge lepih žensk.

No, leta 2003 pa je vendarle prišlo do prelomnice v njeni karieri, saj je v drami Pošast upodobila razvpito in predvsem prav nič lepo serijsko morilko Aileen Wuornos (na fotografiji spodaj).

Charlize

To je storila tako dobro in prepričljivo, da je bila nagrajena z oskarjem za najboljšo igralko. S tem je postala celo prva Južnoafričanka, ki je osvojila prestižni zlati kipec v tej kategoriji.

S številnimi uspehi so seveda prišli tudi številni oboževalci, seveda pa obstaja tudi nekaj tistih, ki jim Charlize iz takšnih ali drugačnih razlogov ni ravno najbolj pri srcu.

Med njimi je tudi nekaj njenih rojakov, ki slavni samohranilki pogosto očitajo, da je v glamuroznem Hollywoodu povsem pozabila na svojo domovino in da ni ponosna nanjo.

V intervjuju se je odzvala tudi na te očitke: "Ljubim svojo državo, a Južnoafričanki je to težko verjeti, saj sem takrat odšla in danes govorim celo z ameriškim naglasom. Toda še vedno imam zelo močno vez s svojo domovino in s tamkajšnjimi ljudmi."

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: 30 razlogov, zakaj ne želiš biti slavna ali pa preveri, če tvoj dom redi

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri