Sobotni recept: Čokoladna jabolčna pita

Si za eksotičen kulinarični poskus? Potem poskusi čokoladno jabolčno pito, ki te bo zagotovo prepričala, da jo pripraviš še večkrat. 

Sobotni recept: Čokoladna jabolčna pita (foto: Shutterstock) Shutterstock
7. 11. 2015

Sestavine za čokoladno jabolčno pito

200 g jabolk

200 g moke

polovica zavitka pecilnega praška

120 g sladkorja v prahu

1 žlico kakava

2 jajci

125 ml mleka

100 ml olja

150 g čokolade

Priprava

1. Jabolko olupi in jih nastrgaj. Moko zmešaj s pecilnim praškom, sladkorjem v prahu in kakavom ter vse skupaj presej v skledo. Dodaj jajci, mleko in olje. Na koncu primešaj še nastrgana jabolka.

2. Tortni model obloži s papirjem za peko in vanj vlij testo. Približno 35 minut ga peci v pečici, segreti na 180-200 stopinj. Po peki torot vzemi iz modela šele, ko se nekoliko ohladi.

3. Polovico čokolade nastrgaj, drugo polovico stopi. Torto oblij s stopljeno čokolado in počakaj, da se strdi. Po želji jo okrasi s čokoladnimi ostružki.

Preprosto, kajne? In ne pozabi nam sporočiti, kako ti je uspelo. Pa dober tek!

Zdaj pa preveri še recept za babičino jabolčno pito in recept za lešnikovo tortico z nutelo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri