Sobotni recept: Bučkino pecivo z jabolki

Zate imamo čudovit in zelo preprost recept - bučkino pecivo z jabolki, ki bo na zdrav način potešilo tvojo željo po sladkem.

Sobotni recept: Bučkino pecivo z jabolki (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 10. 2015

Sestavine za bučkino pecivo

- 250 g naribanih bučk in jabolk (Uporabiš lahko tudi zgolj bučke ali zgolj jabolka)

- pol limone

- 50 g orehov

- 50 g rozin

- 3 jajca

-150 g sladkorja v prahu

- 100 ml olja

- 300 g moke (za bolj zdravo različico peciva uporabi pirino ali polnozrnato pšenično moko, dodaš pa ji lahko tudi del ajdove)

- pol zavitka pecilnega praška

Priprava

1. Jabolka in bučke olupi in nastrgaj . Dodaj limonin sok, sesekljane orehe in rozine. 

2. Stepi jajca s sladkorjem v prahu in med stepanjem dodaj olje.

3. Primešaj bučkino-jabolčno mešanico in moko s pecilnim praškom

4. Testo vlij v model za torto ali v visok pekač za kruh, ki si ga pred tem pomokala ali obložila s peki papirjem. Pecivo naj se v pečici peče 40 minut na 180 stopinj.

Namig: Ko se pecivo malo ohladi, ga potresi s sladkorjem v prahu, lahko pa ga tudi preliješ s čokolado ali premažeš z domačo marmelado. Pa dober tek! 

Iz revije Vege & Presna kuhinja revije Nova

Pripravili smo ti tudi recept za:

- Babičino jabolčno pito

- Kostanjev pire

- Čokoladne kocke iz ajdove kaše

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri