S kavo in čajem nad sladkorno bolezen

Pivci kave in čaja imajo manj možnosti, da zbolijo za sladkorno boleznijo tipa 2. Pred to boleznijo pa jih ne varuje kofein, saj ima najbolj pozitiven učinek pravzaprav brezkofeinska kava.

2. 1. 2010

Raziskovalci, ki so svoja spoznanja objavili v publikaciji Archives of Internal Medicine, so proučevali 18 različnih študij, ki so skupaj vključevale skoraj pol milijona ljudi.

Brezkofeinsko je še boljše

Analiza je razkrila, da ljudje, ki popijejo tri ali štiri skodelice kave ali čaja na dan, skoraj za petino zmanjšajo verjetnost, da bi zboleli za sladkorno boleznijo.

Enaka količina kave brez kofeina je imela še večji učinek, saj je tveganje zmanjšala za tretjino.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri