Recept: Italijanski božični sufle

Italijanska tradicionalna božična sladica te bo navdušila. Izvoli recept. 

Recept: Italijanski božični sufle (foto: profimedia) profimedia
18. 12. 2015

Sestavine

Za 10–12 kosov potrebuješ:

• 75 g rozin

• 50 ml ruma

• 100 ml mleka

• 300 ml smetane

• 1 strok vanilje

• 4 jajca

• 150 g drobno mletega sladkorja

• 1 majhno štruco starejšega božičnega kruha

ali pletenice

• maslo

Priprava

1Rozine namoči v rumu. V posodo zlij mleko in smetano in ju malce segrej. Vaniljev strok razpri, postrgaj sredico in jo skupaj s strokom položi v mleko. Zavri. V drugi skledi penasto stepi jajca in sladkor. Počasi in previdno dodaj še toplo mleko in mešanico ves čas stepaj. Počakaj, da se ohladi na sobno temperaturo, skledo pokrij in jo postavi v hladilnik.

3 Božični kruh ali pletenico zreži na rezine in jih z obeh strani na tanko premaži z maslom. Položi jih v modelčke in jih potresi z rozinami. Prelij s hladno kremo in vse skupaj pusti stati 5 minut.

4 Modelčke položi v pekač in vanj zlij toliko vode, da bo segala 1 cm visoko. Sufle 20–25 minut peci v pečici, segreti na 170 °C.

Ohladi in postrezi. Pa dober tek!

Preveri še recepte za druge božične sladice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri