Recept: Domači Kinder Maxi King (brez peke!)

Priznaj, da tudi ti obožuješ sladico Kinder Maxi King! Zate imamo recept, po katerem ga lahko narediš sama doma. In kar je najbolje - sploh ti ne bo treba prižigati pečice!

Recept: Domači Kinder Maxi King (brez peke!) (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 9. 2018

Ko smo zagledale ta recept, bi najraje kar pojedle ekran, iz službe tekle domov in ga pripravile! Mnjaaamsi! Ampak še prej recept, ki ga je objavila uporabnica Coolinarike.com, Violet93, delimo s tabo:

Sestavine za kremo

  • 0,5 l smetane za stepanje
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica karamele
  • 1 žlica mleka v prahu
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 1 želatina v prahu

Sestavine za karamelo

  • 200 g sladkorja
  • 200 ml sladke smetane
  • 20 g margarine ali masla
  • za noževo konico soli
  • po želji žlica ekstrakta vanilije

Čokoladni preliv

  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 50 g margarine
  • par kapljic olja

Sestavine za posip

  • 4 žlice mletih lešnikov
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 5 žlic mletih koruznih kosmičev

Priprava

Najprej pripravi karamelo. V globji ponvi segrevaj sladkor in mešaj, dokler se ne začne topiti. Nato prenehaj mešati in počaPajm, da se ves sladkor stopi. Ko postane sladkor temno zlate barve, vlij nanj sladko smetano sobne temperature, lahko pa je tudi malo segreta, takoj nato dodaj še maslo. Čeprav se bo sladkor na začetku strdil, nadaljuj z mešanjem na manjšem ognju in sladkor se bo znova utekočinil. Masa se bo začela gostiti in dobila bo barvo karamele. Ko bo dovolj gosta, jo prelij v posodo in dodaj malo soli in po želi ekstrakt vanilije. Postopek s fotografijami najdeš tukaj. Karamelo lahko tudi kupiš predpripravljeno.

Nato pripravi kremo. Stepi smetano in počasi dodaj ostale sestavine, stopi želatino, segrej in počasi dodaj v kremo. Pol kreme enakomerno porazporedi po nizkem pekaču, ki si ga prej obložila s peki papirjem. Drugo polovico razporedi na drugi pekač in postavi v hladilnik.

Ko se krema ohladi, jo premaži z ohlajeno karamelo (a ne preveč hladno, ker se sicer ne bo lepo mazala), nato pa nanjo naloži drug sloj kreme in odstrani peki papir. Vse skupaj postavi v zmrzovalnik in nareži na kocke, nato pa kocke obreži tako, da bodo imele obliko elipse.

Elipse nato prelij s stopljeno čokolado in posuj z mešanico lešnikov, mandljev in koruznih kosmičev. Postopek ponovi na drugi strani in domači Kinder Maxi King so pripravljeni. 

Pa dober tek!

Vir: Coolinarika.com

Preberi še: Slastna jesenska sladica iz hrušk (recept z bloga Meghan Markle)

Priporočamo tudi: Izračunali smo, koliko na leto zapraviš za nakup vložkov in tamponov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri