RECEPT: Anabolični puding, ki si ga lahko privoščiš BREZ slabe vesti

Tole je popolna izbira za vse tiste, ki se želite počutiti ODLIČNO, brez da bi se za to odpovedale sladkih pregreham. ;)

RECEPT: Anabolični puding, ki si ga lahko privoščiš BREZ slabe vesti (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2019

Če obožuješ zdrave različice čisto običajnih jedi, je knjiga jej kot superčlovek, avtorice Urše Gorše kot nalašč zate.

V njej je mojstrica nizkohidratnih preobrazb namreč predstavila zdrave različice jedi, ki imajo višji delež beljakovin in zelo nizek delež ogljikovih hidratov. Prav zaradi tega, si jedi iz knjige lahko privoščiš brez slabe vesti.

Med slednje spada tudi njen Anabolični puding, po katerem se boš počutila odlično.

Za 2 porciji boš potrebovala:

4 dl mandljevega mleka (nesladkanega)

2 rumenjaka

30g sirotkinih beljakovin (okus čokolada, lešnik, cimet ipd.)

20g grenkega kakava v prahu

2 žlici eritritola (oz. po okusu)

Postopek:

1. V kozico vlijemo 3dl mandljevega mleka, 1 dl mleka pa prihranimo, da bomo vanj zamešali osnovo za puding.

2. V skledi zmešamo rumenjaka z 1dl mandljevega mleka. Dodamo sirotkine beljakovine, kakav, eritritol in dobro premešamo, da ni nobenih grudic več. Če slučajno opazimo kakšno grudico, jo s hrbtno stranjo žlice razdrobimo.

3. V mleko v kozici vlijemo mešanico in dobro premešamo. Med nenehnim mešanjem počasi segrevamo do temperature, kjer se pričnejo dvigovati vodni hlapi, vendar pa še ne vre ali brbota.

4. Tako kuhamo ob stanem mešanju na nizkem ognju še 10 minut, da se puding močno zgosti. Vseskozi pazimo, da se zmes ne prime na posodo ali zavre.

5. Puding vlijemo v dve kavni skodelici in shranimo za več ur v hladilnik.

Več nizko hidratnih receptov lahko poiščeš v Uršini knjigi 'Jej kot superčlovek'. Svoj izvod si lahko naročiš TUKAJ.

Knjiga je razdeljena na glavne jedi, prigrizke, sladice in dodatke. Odlikujejo jo privlačne barvne fotografije in podroben opis izdelave jedi.

Vsi recepti so opremljeni s podatkom, koliko znaša primerna porcija za eno osebo in navedene so hranilne vrednosti za porcijo. Večina receptov je namenjena tudi vegetarijancem. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri