Prazničen recept: Tiramisu rolada

In nova sladica na tvoji praznični mizi je ... tiramisu rolada! Za vse ljubiteljice kavnih okusov in sladkega. Hm, smo to kar vse? Zmanjkalo jo bo v hipu! 

Prazničen recept: Tiramisu rolada (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2015

Za 10 kosov potrebuješ:

• 4 žlice praška za ekspresno kavo (instant)

• 50 g masla • 120 g sladkorja • 2 jajci • 100 g moke

• 1 žličko pecilnega praška

• približno 50 g kakava v prahu • 125 g maskrponeja

• 2 žlici kavnega likerja • 150 g smetane

• 20 g čokoladnih ostružkov

Priprava:

1 Pečico segrej na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). 2 žlici praška za ekspreso stopi v 1 žlici vroče vode. Penasto stepi maslo in 100 g sladkorja. Drugo za drugim primešaj jajci. Zmešaj moko in pecilni prašek ter mešanico primešaj masleni kremi skupaj z ekspresom. Pripravljeno testo porazdeli po pekaču (približno 30 x 20 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko in ga peci približno 10 minut.

2 Zavri preostal prašek za ekspreso, 20 g sladkorja in 75 ml vode ter sestavine pokuhajte v sirup.

3 Vlažno kuhinjski krpo prekrij s papirjem za peko. Popraši ga s 40 g kakava. Nanj prevrni biskvit in odstrani vrhnji papir. Pečeno testo premaži s sirupom ter ga s krajše strani zvij s pomočjo spodnjega papirja. Počakaj, da se ohladi.

4 Maskarpone zmešaj z likerjem. Smetano čvrsto stepi in jo primešaj. Biskvit razvij in ga premaži s kremo. 1 cm roba pusti praznega. Biskvit zvij in rulado okrasi s kakavom in čokoladnimi ostružki.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Preveri še recepte za najlepše klasične božične piškote ali cheesecake v kozarčku.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri