In nova sladica na tvoji praznični mizi je ... tiramisu rolada! Za vse ljubiteljice kavnih okusov in sladkega. Hm, smo to kar vse? Zmanjkalo jo bo v hipu!
Za 10 kosov potrebuješ:
• 4 žlice praška za ekspresno kavo (instant)
• 50 g masla • 120 g sladkorja • 2 jajci • 100 g moke
• 1 žličko pecilnega praška
• približno 50 g kakava v prahu • 125 g maskrponeja
• 2 žlici kavnega likerja • 150 g smetane
• 20 g čokoladnih ostružkov
Priprava:
1 Pečico segrej na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). 2 žlici praška za ekspreso stopi v 1 žlici vroče vode. Penasto stepi maslo in 100 g sladkorja. Drugo za drugim primešaj jajci. Zmešaj moko in pecilni prašek ter mešanico primešaj masleni kremi skupaj z ekspresom. Pripravljeno testo porazdeli po pekaču (približno 30 x 20 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko in ga peci približno 10 minut.
2 Zavri preostal prašek za ekspreso, 20 g sladkorja in 75 ml vode ter sestavine pokuhajte v sirup.
3 Vlažno kuhinjski krpo prekrij s papirjem za peko. Popraši ga s 40 g kakava. Nanj prevrni biskvit in odstrani vrhnji papir. Pečeno testo premaži s sirupom ter ga s krajše strani zvij s pomočjo spodnjega papirja. Počakaj, da se ohladi.
4 Maskarpone zmešaj z likerjem. Smetano čvrsto stepi in jo primešaj. Biskvit razvij in ga premaži s kremo. 1 cm roba pusti praznega. Biskvit zvij in rulado okrasi s kakavom in čokoladnimi ostružki.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 6 g,
maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
Preveri še recepte za najlepše klasične božične piškote ali cheesecake v kozarčku.
Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord