Občutljivi zobje

Sladoled, ledena limonada, hladna lubenica … se jim raje odrečeš, da te ne bi zabolel zob?

22. 8. 2010

Zobje postanejo občutljivejši, ko postane mehkejša, notranja sredica zob izpostavljena.

Občutljivost nastaja počasi

To se lahko dogaja počasi, ko se zobje soočajo z vsakodnevnimi izzivi, npr. zaradi pretiranega ali agresivnega ščetkanja, obolenja dlesni, ki vodi do odstopanja dlesni, kisle pijače ter hrane, agresivnih sredstev za beljenje. Mrzla ter vroča, sladka in kisla hrana ali pijača prodirajo skozi dentinske kanalčke do živcev in povzročajo bolečino zob.

Težavo lahko rešiš hitro

Pomagaš si lahko tudi z novo zobno kremo Sensodyne Rapid, ki daje takojšnje in dolgotrajno olajšanje pri bolečini, ki jo povzročajo občutljivi zobje, in deluje v samo 60 sekundah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri