Ne pozabi na svojo zdravstveno varnost

Si starejša od 26 let in brez statusa? Si se prijavila na zavodu za zaposlovanje ali se prvič zaposlila? Ne pozabi na svojo zdravstveno varnost ...

5. 10. 2009

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna želi obvestiti vse tiste, ki:

  • bodo izgubili status študenta ali dijaka,
  • dopolnili 26 let,
  • se prijavili na zavodu za zaposlovanje ali se prvič zaposlili,
... da bodo tako postali zavezanci za plačevanje doplačil k zdravstvenim storitvam.

Obvezno zdravstveno zavarovanje jim namreč po izteku statusa stroškov zdravstvenih storitev ne bo več krilo v celoti, zato jim pri Vzajemni priporočajo, da si uredijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Misli v naprej!

Mladim, ki postanejo zavezanci za doplačevanje zdravstvenih storitev, tako svetujejo pravočasno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Če namreč zavarovanja ne skleneš v enem mesecu od ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja, bo, skladno z zakonom, zate veljala trimesečna čakalna doba. To pomeni, da boš kot zavarovanec še tri mesece od sklenitve dopolnilnega zavarovanja ob obisku zdravnika povsem sama krila delež stroškov zdravstvenih storitev, ki bi sicer bili pokriti z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem.

Modri ne čakajo

Po drugi strani, pa čakalne dobe ni, če se zavarovanje sklene v roku enega meseca od dne, ko postane zavezanec za doplačevanje k zdravstvenim storitvam. Običajno je to po prekinjenem ali zaključenem šolanju, s pričetkom redne zaposlitve ali pa takrat, ko dopolni 26 let.

In še to:

Zakon predvideva tudi poviševanje premije za tri odstotke za vsako nezavarovano leto. Zato je pravočasna sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja toliko bolj priporočljiva.

Paket za mlade

V Vzajemni so zato prav za mlade pripravili poseben paket VzajemnaMladi, ki vključuje:

  • dopolnilno zdravstveno zavarovanje VzajemnaZdravje,
  • darilo (bon v vrednosti 20 EUR za ostala zavarovanja Vzajemne, majica Vzajemne),
  • ugodnosti za zavarovance Vzajemne.
Paket VzajemnaMladi tako lahko skleneš do 31. 12. 2009 v vseh njihovih poslovalnicah, preko klicnega centra na brezplačni telefonski številki 080 20 60, poiščeš obrazce na info točkah Vzajemne in jih pošlješ po pošti, pri sklenitvi zavarovanja preko www.vzajemna-mladi.si pa ti nudijo tudi najvišji zakonsko dovoljeni 3-odstotni popust.

Najboljša izbira

Višina premije je v okviru posamezne zavarovalnice enotna ne glede na spol, starost in zdravstveno stanje osebe.

Pri Vzajemni je premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje najnižja, mesečna premija tako znaša 23,84 EUR. Letna premija ob enkratnem plačilu pa znaša 277,49 EUR in že vključuje 3-odstotni popust.

Oglasno sporočilo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri