Mhm … Preizkusi recept za vegansko lešnikovo kremo

Tudi če nisi veganka ti priporočamo, da namesto klasične lešnikove kreme v trgovini, ki vsebuje čisto preveč sladkorja, preizusiš to okusno vegansko različico in se sladkaš brez slabe vesti! Čas priprave: 15 minut.

Mhm … Preizkusi recept za vegansko lešnikovo kremo (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2015

Potrebuješ:

  • pol stroka vanilije 
  • 50 g veganske margarine 
  • 100 g rahlo grenke čokolade 
  • 150 g nugata
  • ščepec soli 
  • 100 ml mandljevega mleka
  • za shranjevanje: 2 kozarca na navoj po 200 g

Priprava:

Strok vanilije z ostrim nožem po dolgem prerežemo in s hrbtom noža izpraskamo semena.

V loncu stopimo margarino in čokolado ter zmes z metlico kremasto zmešamo.

Ob nadaljnjem mešanju dodamo nugat ter začinimo s ščepcem soli in vanilijevimi semeni.

Primešamo mandljevo mleko in zmes na šibkem ognju kuhamo 5 minut (vmes večkrat premešamo).

Zmes damo v visoko posodo in jo s paličnim mešalnikom obdelujemo okoli 3 minute.

Napolnimo v sterilizirana kozarca ter pustimo, da se čez noč ohladi in strdi.

Pa dober tek!knjiga

Psss ... Recept smo našli v knjigi Veganstvo za začetnike, avtorja Ruedigerja Dahlkeja, dr. med., kjer boš našla še več okusnih in zdravih jedi!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri