Ali je kontracepcijski obliž varen?

Saj je prav, da pridno spremljaš izsledke trenutno aktualnih raziskav s področja svojega zdravja, a vedi, da gre njih sklepe brati s kar nekaj tehtnega premisleka.

14. 7. 2011

Pred nekaj poletji, v skoraj istem času, v katerem so na našem tržišču šele registrirali kontracepcijski transdermalni obliž, so izdelovalci obliža v Ameriki, kjer je ta oblika kontraceptiva najpogosteje uporabljena, morali v navodila dodati opozorilo, da so uporabnice obliža izpostavljene večjim količinam estrogena kot tiste, ki jemljejo tabletke, kar lahko pri nekaterih ženskah poveča tveganje za nastanek krvnih strdkov.

Brez panike!

Sliši se res grozno, a če obliž slučajno uporabljaš ali o tem razmišljaš, si lahko oddahneš.

V dotični raziskavi, ki je sprožila take ukrepe, niso trdili, da kontracepcijski obliž povzroča krvne strdke; ugotovili so le, da je lahko tveganje za njihov nastanek večje.

Kot druge oblike hormonske kontracepcije se tudi obliž dobi le na recept ginekologa, ki ti bo najbolje svetoval, katera kontracepcijska metoda je zate najprimernejša.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri