Kaj je zakisanost telesa?

In ne, ni problem v slastno zabeljeni solati. Ta tudi v primeru, da jo bogato začiniš s kisom na tvoje telo deluje kvečjemu pomirjajoče, torej bazično.

7. 7. 2009

Pojem zakisanosti se nanaša bolj posledice, ki jo določena vrsta hrane povzroča telesu, in ne za dejansko kislost le te.

Vse, kar je obdelano

Kadar zaužijemo živila, ki niso naravna, temveč obdelana (salame, pomfrit, vse sladkarije, različne gazirane pijače, saj vsebujejo veliko fosfatov, vsa ‘bela’ živila – sladkor, moka, riž), nastane presežek kislin, ki jih telo ne more izkoristiti in se nabira zlasti v zunajcelični tekočini veznega tkiva.

... kisa naše telo

Če se leta in leta nepravilno hranimo, postaja tkivo vse bolj zakisano in mehko, mi pa se počutimo vedno bolj šibki, utrujeni ter hitreje podlegamo najrazličnejšim boleznim.

Proti zakisanosti odlično delujejo omega 3 maščobne kisline in kosmulje.

Povzeto po knjigi Kombiniranje hrane za zdravo življenje (MK, 2009)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri