Dremež je najboljša skrivnost za izboljšanje spomina!

Najboljša. Novička. Vseh časov.

Dremež je najboljša skrivnost za izboljšanje spomina! (foto: Profimedia) Profimedia
19. 7. 2016

Če to ni najboljši primer, ki potrjuje, da je kratek počitek na delovnem mestu zelo koristen ... Naj nas koklja brcne, potem bomo pa še mi njo.

Nova študija asistentke za psihologijo na Univerzi v Kaliforniji Riverside, Sare Mednick, pravi, da nam spanec prinaša resnično številne koristi. Prav tako pa je izredno učinkovito, če si čez dan vzamemo čas za dremež.

Udeleženci raziskave, ki jo je izvedla Mednickova, so opravili test za merjenje ustvarjalnosti. Nekaj sodelujočih je tekom dneva ostalo budnih, medtem ko je velika večina podlegla kratkemu dnevnemu počitku. V drugi polovici dneva je sledil nov preizkus, ki ga je "dremajoča skupina" opravila veliko bolje.

Po Sarinem pripovedovanju, so slednji izvedli test celo za 40 % bolje od preostale skupine.

"Spanec pomaga preoblikovati kratkoročni spomin v dolgoročnega. Pripomore k oblikovanju močnejše povezave med novimi izkušnjami in starimi. Te omogočajo vključevanje novih izkušenj v naše splošno zaznavanje in razumevanje sveta," ugotavlja Sara.

Ok, kaj praviš, koliko časa bo potrebnega, da bomo lahko med predavanji ali na delovnem mestu dremale popolnoma zakonito?

Preberi še: 12 odštekanih veščin, ki jih moraš obvladati

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri