Kruh "cloud bread" obnorel fit navdušence po svetu (recept)

Si slišala že za kruhove oblačke (orig. cloud bread)? Če rada ješ kruh, pa se mu izogibaš zaradi ogljikovih hidratov, bo ta recept zagotovo čisto navdušil tudi tebe.

Kruh "cloud bread" obnorel fit navdušence po svetu (recept) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2017

"Cloud bread" oziroma če ga po domače poimenujemo kar kruhov oblaček, je kruh, ki praktično ne vsebuje ogljikovih hidratov, zato je kot nalašč primeren za vse, ki se jim izogibajo ali želijo izgubiti nekaj odvečne telesne teže.

Gre za nadomestek kruha, ki vsebuje veliko beljakovin, ime "cloud bread" pa je dobil zato, ker je njegova tekstura mehka in puhasta – kot oblaček.

Njegova priprava je zelo preprosta, saj potrebuješ samo tri sestavine (in zagotovo imaš vsaj dve izmed njih doma):

  • 3 jajca
  • 3 žlice grškega jogurta ali kremnega sira
  • ¼ čajne žličke (noževa konica) vinskega kamna ali pecilnega praška
  • opcijsko: 1g sladila

Postopek:

1. Beljake in rumenjake loči ter beljakom dodaj vinski kamen in stepi v sneg.

2. Rumenjakom dodaj grški jogurt ali kremni sir in premešaj ter v to previdno vmešaj polovico stepenih beljakov, nato pa dodaj še drugo polovico.

3. Kupčke mase razporedi takole na pekač...

... in peci 25–30 minut na 150 °C.

Kruhki so, ko so topli, podobne teksture kot meringa, a naj te to ne zavede. Ko se popolnoma ohladijo, jih čez noč spravi v zaprto posodo (tupperware) ali plastično vrečko (za vlaganje). S tem bodo popolnoma spremenili konsistenco, ki bo bolj podobna kruhu – ta bo mehkejša in prijetna za žvečenje. Če ne maraš rahlega in žvečljivega kruha, pa jih pojej še dokler so hrustljavi.

Nadev pa naj bo po tvoji izbiri (namig: lahko si pripraviš zdrav hamburger s krompirčkom iz sladkega krompirja).

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Pripravi si TA preprost napitek, ki bo pomagal sčistiti tvoje črevesje! ali pa Tri slastne jedi za tople poletne dni.

Priporočamo tudi: Cvetačna pica: ko obožuješ pico, pa ti jo tvoja dieta prepoveduje (recept)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri