3 namazi, ki jih hitro pripraviš sama

27. 5. 2015
3 namazi, ki jih hitro pripraviš sama (foto: Profimedia)
Profimedia

Da! Cosmo punca se zna obrniti tudi v kuhinjI. Ti namazi so ekspresno hitro pripravljeni in veliko bolj zdravi od kupljenih. 

Zagotovo ti je znano, da je najbolj zdravo kupovati sestavine in ne končnih izdelkov. Tako se izognemo številnim konzervansom, predvsem pa vemo, iz kakšnih sestavin smo jed pripravili. Zate imamo tri ekspresno hitro pripravljene namaze, s katerimi lahko nadomestiš kupljene, ki lahko tudi mesece stojijo v hladilnikih.

1. Tunin namaz

Potrebuješ: sveži sir (ABC sir ali sorodnega), tuno

Kako ga pripraviš: Odliješ olje iz tune, jo vmešaš v polovico svežega sira in pretlačiš. Po želji lahko dodaš še koruzo in začimbe, a tudi tako bo izvrstnega okusa! 

V hladilniku te bo počakal tudi par dni. 

2. Čičerikin namaz

Potrebuješ: pločevinko čičerike (še bolje bo, če jo skuhaš sama), strok česna, peteršilj, veliko žlico tahinija (lahko pa dodaš tudi nezmleta sezamova semena), malo soka limone, sol in poper, po želji tudi kajenski poper, čili in malo čebule (ni pa nujno)

Kako ga pripraviš: Če imaš čičeriko v pločevinki, vodo odlij, a je malo prihrani, če bi namaz potreboval več tekočine. Nato vse sestavine zmiksaj v mešalniku.

V hladilniku te bo počakal tudi cel teden.

3. Avokadov namaz

Potrebuješ: Zrel avokado, žlico kisle smetane, sol, poper ali še bolje kajenski poper, lahko pa tudi malo česna 

Kako ga pripraviš: Avokado olupi, odstrani koščico in ga dobro pretlači, dodaj kislo smetano in začimbe ter zmes še enkrat z vilico dobro pretlači. Namaz namaži na popečen kruh, ki ga lahko prej namažeš še z maslom za popolno kulinarično izkušnjo.

Namaz porabi takoj. Če ga pripravljaš zgolj zase, uporabi zgolj pol avokada. 

Preberi še: 10 najboljših živil proti raku. Ali se nauči delati kostanjev pire

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord