Ugotovi, kaj vse ubija tvoj spolni libido

Verjetno si že kdaj, ko je v postelji postajalo zelo vroče, v sebi začutila željo, da bi partnerju najraje obrnila hrbet in enostavno zaspala. Nemalo žensk se pritožuje zaradi težav v spolnosti, predvsem je težava v želji po seksu, ki v določenih obdobjih usahne.

28. 3. 2012

Za nizek nivo libida je lahko krivih več dejavnikov …

Ubijalec spolnega nagona št. 1:

Utrujenost

Nenehno delo brez počitka ali pogosto ponočevanje vplivata na organizem, ki se zaradi pomanjkanja dnevnega počitka ali nočnega spanca ne more pravilno obnavljati in kar je najbolj pomembno – obnoviti zalog spolne energije.

Učinkovito: Za kakovostne posteljne aktivnosti se odpravi spat pred polnočjo vsaj petkrat na teden – dvakrat pa si lahko privoščiš nočni maraton. Če si po službi utrujena, si privošči kratko pavzo in šele nato nadaljuj s hišnimi opravili.

Ubijalec spolnega nagona št. 2:

Bolečine vseh vrst

Kakršna koli bolečina lahko zmanjša moč libida, saj se v svojem z bolečinami prežetem telesu ne boš počutila sproščeno niti med seksom. Glavoboli, slabo počutje ali bolezni … vse to vpliva na tvoje spolno poželenje.

Učinkovito: Preden se s partnerjem lotiš predigre, se dobro pozdravi – privošči si poležavanje kot neke vrste ogrevanje za posteljne aktivnosti. Za pridobivanje moči začni s seksom v postelji, šele nato se ga loti na drugih lokacijah stanovanja.

Ubijalec spolnega nagona št. 3:

Prebavne motnje

Ker se črevesje nahaja v neposredni bližini vagine, se prebavne motnje odražajo tudi na spolni sli. Če imaš težave z zaprtostjo in se počutiš napihnjeno in napeto, se nikakor ne boš mogla sprostiti. Če je zaprtost pogosta, bo pomanjkanje želje po seksu tudi pogosto.

Učinkovito: Da bi preprečila zaprtost, vsak dan pij več vode in jej veliko vlaknin. S tem, ko bo tvoja prebava urejena, bo tudi želja po seksualnem užitku večja.

Ubijalec spolnega nagona št. 4:

Alkohol

Čeprav alkohol velja za stimulans oziroma sredstvo, ki povečuje dejavnost organov, se njegov učinek z večjo količino manjša. Prevelike količine alkohola namreč upočasnijo reakcije pri spolnih organih, zato za dober seks spij kozarček vina ali dva in ga privošči do jutra.

Učinkovito: Z manj alkohola v krvi naslednje jutro ne boš imela mačka in boš pripravljena na novo dozo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri