O-o. Preveri 5 najpogostejših RAZLOGOV, zaradi katerih pari obiščejo zakonsko svetovanje

No, št. 1 in 2 si zagotovo (večkrat) občutila tudi sama. Imamo prav?

O-o. Preveri 5 najpogostejših RAZLOGOV, zaradi katerih pari obiščejo zakonsko svetovanje (foto: Shutterstock) Shutterstock
11. 7. 2019

Vse več milenijskih parčkov se crklja na terapevtskem kavču, in če misliš, da ima vajina zveza potencial za rok trajanja, ki nikoli ne poteče, je terapija verjetno najbistrejša poteza. Pomagala vama bo do pravljičnega 'in srečno sta živela do konca svojih dni'.

Če se soočata s spodnjimi težavami, je morda čas za terapijo:

1. Medtem ko si en želi spolnega odnosa, se mu drugi izogiba

Neskladnost želja je tegoba, ki pare spremlja že od nekdaj. Pri tem so pogosto prisotni sram, tesnoba in občutek neljubljenosti. Prav tako pogost vzrok za obisk terapije je težava pri doseganju orgazma. 

2. Obsedenost s tehnologijo

Vse večja uporaba prenosnih telefonov, tablic in računalnikov so vzroki za zastoj interakcij in komunikacije v realnem svetu. Postavljanje meja pri uporabi tehnologije je zato ključno pri zbliževanju med osebama. 

3. Nerazumevanje vlog

Zmotne predstave o tem, kdo je v zvezi za kaj odgovoren, pogosto vodijo do prepirov. Že na začetku zveze je zato priporočljivo, da se pogovorita, kako si zamišljata odnos, skupno življenje, razdelitev dela itd. 

4. Strah pred zakonom

Veliko milenijcev je odraščalo v družinah, v katerih so bili odnosi med starši močno načeti, zato dejstvo, da so mnogi razvili odkrit odpor do resne zveze in poroke, ki jo pogosto dojemajo kot začetek konca, ni niti malo presenetljivo. 

5. Strah pred izgubo svobode

Mnogi se v imenu svobode ne želijo spustiti v resno zvezo. Na eno stran tehtnice namreč postavijo potovanja, učenje novih stvari, spoznavanje ljudi idr., na drugo stran pa odrekanje, prilagajanje in vrsto kompromisov, ki jih prinaša odnos.

Celoten članek si preberite v aktualni številki revije Cosmopolitan Slovenija:

Članek je na voljo tudi v tiskani izdaji revije Cosmopolitan, ki je v prodaji od 27.06.2019.

NAROČI TISKANO IZDAJO REVIJE

S samo nekaj kliki si lahko zagotoviš, da se tvoj izvod Cosmopolitana vsak mesec čisto svež znajde v tvojem nabiralniku!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri