Kaj storiti, ko izvemo, da nas partner vara?

Varanje v vajino razmerje ne prinese čisto nič drugega, kot nemir. A najprej, kako ugotovimo, da nas partner vara?

Kaj storiti, ko izvemo, da nas partner vara? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2017

Denarja zato, da bi najela detektiva, zagotovo nimaš, lahko pa se v detektivko preleviš kar sama, saj so znaki včasih servirani kar na pladnju.

Z dejanji signalizira resnico

Mnogi strokovnjaki, ki preučujejo partnerstvo, se strinjajo, da v primeru varanja v razmerju pride do spremenjenih vzorcev obnašanja, zato bodi pozorna na naslednje znake:

 • Pomanjkanje poželenja: Če je tvoj partner vedno nenasiten v postelji, te lahko nenadno pomanjkanje želje po seksu zaskrbi.
 • Sprememba videza: Nenadna želja po spremembi zunanjega videza – od obiska frizerja in drastične spremembe pričeske do želje po drugačnem slogu oblačenja – je lahko sumljiva.
 • Čustveni odzivi: Partner v odnosu do tebe postane manj pozoren, prepirljiv, hladen in vse to brez razloga!
 • Več obveznosti v službi: Če se fant že tri tedne zapored izgovarja, da ima veliko dela v službi in ostaja v pisarni do poznega večera, pa čeprav dobro poznaš njegovo naravo dela in veš, da to ni mogoče, lahko posumiš, da se nekaj plete.
 • Darila kar tako: Nepojasnjeni izlivi ljubezni in darila, ki ti jih partner prinese domov, lahko namigujejo na njegovo slabo vest.
 • Seksualno eksperimentiranje: Presenetilo te bo tudi, če bo partner kar naenkrat začel preizkušati nove seksualne tehnike, pa si prepričana, da se jih ni naučil v postelji s tabo.
 • Telefonski klici: Nenehno mu zvoni telefon, a kaj, ko je večina teh klicev iz 'napačne številke', pa tudi sporočila prihajajo iz neznanih številk. Če to ni sumljivo?
 • Hujšanje in vadba: Želja po lepo oblikovanem telesu, izrazitejših mišicah in izgubi obročkov okrog pasu so lahko sumljive, če tvoj fant nikoli ni pokazal zanimanja za obisk fitnes centra.
 • Prijatelji potrebujejo pomoč: Nikoli se ni zmenil za težave prijateljev, zdaj pa kar naenkrat postanejo rešljive le z njegovo pomočjo.
 • Prijateljski namigi: Če si 'slepa' in nikakor ne prepoznaš znakov, se lahko zgodi, da dobiš kakšen namig s strani njegovih bližnjih prijateljev. Bodi prepričana, da ti nihče ne bo neposredno povedal resnice, ti pa bodo metali drobtinice, ki jih moraš sestaviti v zgodbo.

Ne sklepaj prehitro

Čeprav odkriješ kaj 'sumljivega', ne pomisli takoj na najslabši možni scenarij, ampak mu daj priložnost, da ti odkrito pojasni sumljivo obnašanje … In če te njegova razlaga ne bo prepričala? Za tem odgovorom se skrivata le dva odgovora: Morda si samo preveč ljubosumna ali pa se res nekaj dogaja.

V primeru, da te fant vara … kaj storiti?

 • Bodi pripravljena na celo verigo čustev, ki bodo zajela tvojo ranjeno dušo. Zagotovo se boš soočila z jezo, razočaranjem, besom, ničvrednostjo in morda na koncu tudi z olajšanjem. Če ti je težko, naj te ne bo sram svoja čustva spraviti iz sebe – zaupaj se prijateljici, mami ali strokovnjaku. Nikar pa mu ne skušaj vrniti bolečine, ki jo občutiš, na isti način – z varanjem!
 • Prepričaj se, da se partner morda ni okužil s kakšno spolno prenosljivo boleznijo, marsikateri skok čez plot je namreč lahko vir okužb, ki prizadenejo ne samo njega, ampak tudi tebe kot spolno partnerko. Opravi test, da boš mirna.
 • Če si mu pripravljena oprostiti, pridi do dna vsem vzrokom, zaradi katerih je do varanja prišlo. Povej mu, da se bo moralo v vajinem razmerju marsikaj spremeniti, če si bo želel tudi v prihodnje življenje deliti s teboj. Za dobrobit razmerja pa se bosta seveda morala potruditi oba!

Preberi še: 5 moških je priznalo hudodelstva, ki so jih zagrešili v preteklih razmerjih

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri