Zvezda večera

Organiziraš slavje pri sebi doma? Poskrbeli smo, da se bo o tvojih mojstrovinah še dolgo govorilo.

26. 11. 2009

Okusni kruhki

Namesto klasičnih kruhkov z namazom poskusi tole:

Potrebuješ:

  • 1 francosko štruco
  • strok česna
  • pol kozarčka izkoščičenih črnih oliv
  • 2 slana fileta inčunov
  • olivno olje
  • provansalske začimbe
  • limonov sok

Narezane kruhke popeci na olivnem olju (pazi, da ga ne bo preveč) in po njih podrgni s celim strokom česna.

Vse preostale sestavine zmešaj v mešalniku v gosto pasto. Kruh in namaz postrezi ločeno in zraven ponudi še maslo. Posebej dobro je, če so kruhki še topli.

Nabodalca z rakci in marelino omako

Potrebuješ:

  • 4 velike kozice na osebo
  • česen
  • ingver
  • limetin sok
  • ščepec čilija v prahu
  • olivno olje

Za omako:

  • 4 žlice manj sladke marelične marmelade
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • žlica vode
  • žlica drobno nastrganega ingverja
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • 1 nasekljana mlada čebula

Kozice tri ure mariniraj v mešanici ingverja, česna, limetinega soka, čilija in olivnega olja. Nato jih nabodi na palčko in speci v pečici pri 190 stopinjah. Poleg ponudi toplo omako, ki jo pripraviš tako, da sestavine dobro zmešaš in vse skupaj pogreješ.

Penina z jagodnim sokom

Mmm, jagode in peneče vino … Zakaj ne bi tega združila v odličnem napitku?

Potrebuješ:

  • kakovosten jagodni sok (če kje najdeš sveže jagode, lahko sok narediš sama)
  • belo peneče vino
  • metin liker po želji

Čez približno pol decilitra jagodnega soka (lahko dodaš tudi malo jagodne kaše, ki jo prodajajo zmrznjeno) prelij penino in kapljico metinega likerja. Takoj postrezi.

Ideje za pogrinjke:

  • Na mizo lahko postaviš nizko stekleno posodo z vodo, v katero daš suho cvetje in plavajoče čajne svečke.
  • Pobrskaj po spletu in oblikuj prtičke v zanimive oblike.
  • Preproste dekoracije lahko izdelaš s posebno cvetličarsko gobo, ki jo razrežeš na manjše kose ter vanjo zabodeš smrekove vejice in okraske.
  • Aranžmaju ali pladnju s sadjem dodaš zimski pridih tako, da ga potreseš s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri