Za razvajanje brbončic: Čemaževa tortilja!

Zate in za osebo, ki ti je še posebej prirasla k srcu - nekaj slastnega in aromatičnega.

25. 5. 2013

Za 2 osebi potrebuješ:

  • 1 rdečo papriko
  • 1 šopek čemaža
  • 1 šopek mlade čebule
  • 3 jajca
  • 3 žlice mleka
  • sol, poper
  • 20 g naribanega parmezana
  • 300 g kuhanega krompirja v oblicah
  • 20 g masla
  • 1 žlico olja

Priprava slastnih čemaževih tortilj:

1 Papriko prepoloviš, odstraniš semenje in jo oplakni. Strok nato olupi z lupilnikom zelenjave, papriko zreži na trakove in nato še na kocke. Mlado čebulo očisti, jo oplakni in zreži na tanke obročke. Čemaževe liste preberi, jih operi in osuši ter nato zreži na tanke trakove.

2 Jajcem dodaj mleko, parmezan, sol in poper ter jih razžvrkljaj. Pečico segrej na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj).

3 Krompir olupi in ga zreži na rezine. V večji ponvi segrej maslo in olje ter na njem z obeh strani popeci rezine krompirja. Dodaj še mlado čebulo in papriko ter vse skupaj malce poduši. Nato mešanici primešaj še čemaž in sestavine prelij z jajčnim mlekom. Tortilja naj se pri srednji temperaturi najprej od 4 do 6 minut peče na štedilniku, nato pa jo za od 10 do 15 minut postavi še v pečico. Po koncu peke jo zvrni iz ponve in zreži na trikotnike.

Zraven tekne jogurt s čilijem.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri