Za dolgo svežino kave

Če želiš, da ima kava vedno odlično aromo in poln okus, jo moraš pravilno hraniti.

21. 10. 2014

Kava ima pet sovražnikov

Vročina, vlaga, kisik, čudne vonjave in svetloba škodijo kavi. Vedno jo shranjuj daleč stran od teh roparjev arome!

Idealna so cela zrna

Kolikor bolj fino mleta je kava, toliko več izhlapelih predelov ima. Pravi poznavalci zato vedno kupujejo kavo v zrnu, ki se zmelje šele, preden jo popariš. Toda brez skrbi: tudi mleta kava po tednu dni še ne izgubi arome.

Neprodušno shranjevanje

Kavo shrani v originalni embalaži (ne pretresaj je!) v neprozorni, najbolje keramični posodi. Idealna je zatesnitev z gumo. Doza naj vedno stoji na hladnem, suhem mestu.

Hladilnik je tabu

Tam je vlažno in druga živila oddajajo svoje vonje. Poleg tega temperaturna nihanja pri odpiranju in zapiranju poslabšajo kakovost kave.

Ne kupuj na zalogo

Kupi vedno le toliko kave, kolikor je boš porabila v tednu dni. Če jo želiš imeti več za vsak primer, jo lahko tudi zamrzneš (a le cela zrna).

Občutljive so tudi filter vrečke

Previdno ravnaj tudi s filter vrečkami za kavo, saj jih ovoj le slabo ščiti pred izgubo arome. Najbolj preproste so embalaže, ki omogočajo ponovno zaprtje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri