RECEPT: Božanska Sacher torta iz BELE čokolade je vse, kar moraš danes poskusiti

Verjemi, še boooooolj ti bo všeč od originalne različice!😍

RECEPT: Božanska Sacher torta iz BELE čokolade je vse, kar moraš danes poskusiti (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2019

Za tole prekrasno torto boš potrebovala naslednje sestavine:

ZA BISKVIT:

•190g moke

•Pol čajne žličke pecilnega praška

•Četrtino čajne žličke soli

•170g masla

•225g sladkorja (po želji je lahko tudi rjavi sladkor)

•6 večjih jajčk

•2 čajni žlički vaniljinega ekstrakta

•170g bele čokolade

ZA NADEV:

•510g marelične marmelade

•60ml ruma

•225g bele čokolade

•110g masla

•2 žlici vroče vode

•2 žlici koruznega sirupa

•Bela čokolada za okrasitev

Postopek je sicer res malce daljši, a na koncu bo takooo vredno! Pa poglejmo:

V eno posodo zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Stopi maslo in tri četrt odmerjenega sladkorja. Oboje daj v drugo posodo, dodaj rumenjake in vaniljin ekstrakt, vse skupaj lepo premešaj. Združi prvo in drugo posodo.

Ko dobiš lepo maso, začni počasi dodajati stopljeno belo čokolado. V tretji posodi začni počasi stepati beljake in jim postopoma dodajaj preostanek sladkorja.

To maso dodaj k preostali in počasi mešaj, da dobiš gladko maso.

Potrebovala boš dva pekača za torte. Pečico segrej na 180ºC. Ne pozabi na peki papir. Maso enakomerno razporedi v oba pekača in peči nekje 20-25 minut. 

Pusti, da se obe polovici ohladita, nato pa se loti nadeva!😍

Najprej zmešaj rum in marelično marmelado, potem pa se posveti biskvitu. S tankim nožem poskrbi, da sta obe polovici ravni. Nato s tri četrt dobljene mešanice marmelade in ruma namaži vrh spodnje polovice. 

Na namazano plast položi zgornjo polovico biskvita in po celotni torti namaži preostanek marmeladne mešanice. Za 30 minut nato dobljeno postavi v hladilnik.

Zdaj pa je na vrsti glazura!

V mikrovalovni pečici 15 sekund segrevaj belo čokolado. Posebej stopi maslo in mu dodaj dve žlici tople vode ter koruznega sirupa. Dobljeno prelij k stopljeni čokoladi in premešaj. 

Zdaj lahko vzameš torto iz hladilnika in začni nežno nanašati maso za glazuro. Najboljše je, da začneš na sredini torte. Bodi hitra, da se ti glazura ne strdi.

S preostankom bele čokolade lahko narediš napis Sacher in ostale okraske, ki si jih na torti želiš. 

Naj se nedeljsko sladkanje začne! 😍

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: OMG! Našli smo popolno kopijo Chanelove 'it torbice' pomladi (za samo 10€!)
Priporočamo tudi: Uau! Frizerji so razkrili TRIK, ki tankim lasem doda VOLUMEN

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri