Uporabni varčevalni nasveti

Novo leto je tu, tvoja denarnica zagotovo izropana, glava pa polna lepih vtisov na leto, ki je odšlo. Če si bila v starem letu razsipna, bodi v tem letu z denarjem bolj preudarna.

Uporabni varčevalni nasveti (foto: shutterstock) shutterstock
1. 1. 2011

Razprodaje pred vrati

Preden se podaš po trgovinah (predvsem v času razprodaj, ki je tik pred vrati), doma preglej vsebino garderobne omare in naredi seznam, katera oblačila, obutev in podobni dodatki ti bodo prišli prav v naslednjih mesecih. Po nakupih se nujno podaj z nakupovalnim listkom in si obljubi, da se ga boš držala. Če misliš, da si v nevarnosti, da bi naredila kakšen nepremišljen nakup, prosi prijateljico, da se ti pridruži kot tvoj angel varuh in te ustavi še preden boš uspela priti do blagajne. Naj te v trenutku slabosti opomni, da moraš pred vsakim nakupom dobro premisliti, če stvar zares nujno potrebuješ.

Vpisala bi se v fitnes, pa je (pre)drag

Čeprav fitnes centri ponujajo ugodne pakete za celoletne karte, so slednje zlo drage, sploh če veš, da boš ob prvih sončnih žarkih raje kot v fitnes zahajala v naravo. Če je karta v športnem centru predraga za tvoj žep, obstajajo številna športna društva, ki ponujajo poceni ali celo brezplačno skupinsko rekreacijo. Da bi bila aktivna, pa lahko poskrbiš tudi sama - z vadbo pred domačim televizorjem, tako, da se namesto z avtom v službo ali na fakulteto odpraviš s kolesom (pa še za prevoz boš prihranila) ...

Namig: Ker so prvi obiski na najrazličnejših vadbah navadno brezplačni, izkoristi to možnost in na tak način brezplačno popestri svoj rekreacijski urnik.

Omejitev naj velja

Če sta s prijateljico vajeni vsak dan po eno uro sedeti na kavi, seštejta, koliko denarja pustita v lokalu. Obstaja preprosta in varčnejša rešitev: Kupita si termo posodi, kavo skuhajta doma in posedita na hodniku fakultete, na klopici v parku ali pa se sladkajta s kavico kar med sprehodom. Denar, ki bi ga porabili za kofetkanje pa raje prihranita za poletne počitnice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri