Tri ženske režiserke Adree Štake

V petek, 12. oktobra svoj pohod po slovenskih filmskih platnih pričenja Gospodična (Das Fräulein) režiserke in scenaristke Andree Štake.

10. 10. 2007

V ospredju filma ni vojna, bivša Jugoslavija ali nostalgičen pogled na preteklost, temveč se osredotoča na osebno in intimno: na odnos med tremi ženskami.

Ranljive in krhke

Film je intimen vpogled v življenje treh sodobnih žensk iz različnih regij države, ki je ni več, ki danes živijo v Švici.

Medtem ko Ruža in Mila pripadata generaciji, ki se je v sedemdesetih preselila na zahod z namenom izboljšanja svojega ekonomskega položaja, je Ana svetovna popotnica in hkrati ubežnica pred posledicami vojne. Vse tri nosijo v sebi neizgovorjeno bolečino. Ruža zatira svoje srbske korenine, Mila se obupno oklepa sanj o vrnitvi na Hrvaško, Bosanka Ana pa svojo razbolelost skriva za ekscesnim hlastanjem po življenju.

Film, ki veliko obeta

Film je dobitnik najvišje nagrade v Locarnu, zlatega leoparda ter nagrad srce Sarajeva za najboljši film in najboljšo igralko.

V koprodukciji Švice, Nemčije in Bosne in Hercegovine, zgodbi o povezanosti treh izseljenk z različnih koncev bivše Jugoslavije, igrajo odlične Mirjana Karanović, Marija Škaričić in Ljubica Jović.

Na velikih platnih

Film bo predpremierno prikazan v četrtek, 11. oktobra, na Festivalu slovenskega filma, nato bo na programu ljubljanskega Kinodvora in celjskega kina Metropol, kasneje pa še ostalih kinematografov v slovenski art kino mreži.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri