Tople žemljice

Čudovita budnica v novo jutro. Vonj po sveže pečenih žemljicah ...

31. 10. 2009

Sestavine:

  • 0,5 kg moke,
  • 1 kocka kvasa,
  • 5 dag margarine,
  • 1 žlička sladkorja,
  • 1 žlička soli,
  • 1,5 dl mlačnega mleka,
  • 1,5 dl mlačne vode,
  • 1 žlica olja,
  • mak,
  • sezam
Sol zamešaj v moko. Preostale sestavine zmešaj, jih dodaj moki in dobro pregneti. Oblikuj svaljek in ga razdeli na osem kosov. Iz vsakega med dlanmi oblikuj hlebček in ga s kuhalnico spremeni v žemljico. Peci deset minut pri 200 stopinjah Celzija in nato še 20 minut pri 190 stopinjah Celzija.

Bo šlo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri