Stieg Larsson: Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo

Kriminalna zgodba Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo je senzacionalni zaključek trilogije Millennium, ki je že osvojila svet!

9. 2. 2011

Avtor knjige je Stieg Larsson (1954–2004), novinar, urednik in eden vodilnih strokovnjakov za protidemokratična, desnoekstremistična in nacistična gibanja v svetovnem merilu.

Priporočamo: Napeto branje!

Lisbeth Salander, nenavadno junakinjo trilogije in očitno sovražnico številka ena švedske družbe, obtožijo poskusa umora. Država jo znova označi za duševno nestabilno in zahteva, da jo še enkrat zaprejo v psihiatrično bolnišnico, tokrat za vedno. Lisbeth pa po operaciji strelnih ran leži v bolnišnici, kjer jo budno stražijo, kako bo torej dokazala svojo nedolžnost?

Državna varnostnoobveščevalna služba pritiska na tožilstvo v želji, da bi zavarovala svoje temne skrivnosti ter korupcijo v svojih vrstah, ki ji ni para v švedski zgodovini. Če bo šla na dno, ne namerava iti sama.

Pred zaroto, ki jo naklepajo za Lisbeth Salander, jo lahko reši le raziskovalni novinar Mikael Blomkvist in njegov časopis Millennium. Mikael in Lisbeth združita moči v dinamično in nepremagljivo zavezništvo, zaradi katerega je trilogija eden največjih dosežkov sodobne kriminalne fikcije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri