Slovenski znanstvenik ob boku Marku Zuckerbergu

Slovenskega znanstvenika, matematika in računalničarja Jerneja Barbiča je ugledna ameriška revija MIT Technology Review uvrstila med 35 najuspešnejših inovatorjev, mlajših od 35 let.

15. 9. 2011

Priznanje, ki je v ZDA zelo cenjeno – med drugim ga je prejel ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg –, so Barbiču podelili za njegove dosežke v računalniški grafiki, ki imajo uporabno vrednost v filmski industriji.

Barbič namreč z metodami uporabne matematike, numerične analize in matematične fizike sodeluje pri izdelovanju računalniško generiranih filmov in pri računalniških igrah, sodeluje tudi z letalsko industrijo in s simulacijami proučuje kirurške posege v medicini.

Jernej Barbič ima na svoji spletni strani zapisano, da je srednjo šolo končal v Ljubljani, nato pa se je preselil v Pittsburgh, študijsko pot nadaljeval v Bostonu, potem pa končno pristal v Los Angelesu. Njegova najljubša športa sta gorsko kolesarjenje in plavanje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri