Slovenski hiphop pod streho zavoda Beseda - Zaveza

Hip hop glasba in kultura bodo odslej v Sloveniji promovirali tudi člani zavoda Beseda - Zaveza. Med ustanovitelji slovenske hiphop naveze je tudi raper Emkej.

5. 6. 2012

Ustanovitev zavoda Beseda – Zaveza je rezultat razvoja gibanja Wudisban Records, ki že nekaj časa združuje štajerske in saleške predstavnike hip-hop kulture.

Ustanovitelja zavoda Marko Kocjan – Emkej in Niko Miholič sta gibanju Wudisban Records dodala pravni okvir in celotno idejo o samostojni založbi manifestirala v ustanovitvi omenjenega zavoda.

Beseda - Zaveza ima hip-hop poslanstvo!

Namen ustanovitve zavoda seveda ni le založništvo, ampak tudi ponujanje priložnosti mladim glasbenim talentom, promocija hip–hop kulture v Sloveniji, spodbujanje novih načinov kulturnega izražanja ter ozaveščanje o pomembnosti uporabe slovenskega jezika in njegovih narečij v glasbi.

Pod nazivom Wudisban Records trenutno (so)delujejo Mariborčani Emkej, Mito, Polona, Tropski & Nite, Velenjčana Mrigo in Ghet, Amo iz Ptuja, Sunny Sun iz Ljubljane, Izolan Drill in Mladich iz Slovenj Gradca.

Več o slovenskem hip hopu pod novo streho zavoda Beseda - Zaveza.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri