Rolanje za konec tedna

Če ne veš, kaj bi počela ta konec tedna, ti predlagamo užitek na koleščkih – rolanje.

20. 4. 2007

Rolanje je zadnja leta najbolj priljubljena rekreacija ljudi vseh starosti, saj predstavlja druženje in zabavo. Zato zberi družbo prijateljic in prijateljev in se predaj smehu …

Začetnica

Če si začetnica, ti svetujemo, da se najprej dobro naučiš osnov rolanja – pravilno odrivanje, obračanje in predvsem ustavljanje – in se šele nato podaš po ulicah; popolnoma opremljena in zaščitena!

Med osnovno opremo naj ne manjkajo:

  • ščitniki za zapestja,
  • ščitniki za kolena,
  • ščitniki za komolce,
  • in čelada.

Kje naj rolam?

Primeren teren za rekreativno rolanje je vsaka neprometna asfaltirana površina. A pozor – ko greš prvič na 'cesto', upoštevaj zakonodajo:

Po Zakonu o varnosti cestnega prometa rolerji spadajo med posebna prevozna sredstva, za katera je določeno, da se lahko uporabljajo v cestnem prometu samo tam, kjer je dovoljena hoja pešcev oziroma vožnja koles, pri čemer ne smeš ovirati ali ogrožati pešcev ali kolesarjev.

Način in hitrost gibanja moraš prilagoditi razmeram v prometu. Na površinah, namenjenih pešcem, pa ne smeš presegati hitrosti, s kakršno se gibljejo pešci!

Učenje ali učenje

Če bi se rada naučila rolati pod budnim očesom strokovnjakov ali pa morda postala učiteljica rolanja, obišči spletno stran http://icp-slo.si/, kjer boš našla strokovno usposobljene učitelje rolanja z mednarodno licenco ICP, športna društva, v katerih delujejo, in strokovne šole rolanja na področju Slovenije.

In še opozorilo: Ne glede na to, kako dobro obvladaš vožnjo z rolerji, ti rolanje v deževnem vremenu zaradi spolzkih tal odsvetujemo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri