Recepti za praznična razvajanja z dišečimi napitki

Ko zunaj mraz brije, se vsakomur prileže nekaj toplega. Nekaj takšnega, kar bo pocrkljalo dušo in pobožalo brbončice – prijala ti bo na primer skodelica sladkega punča, vroče čokolade, dišeče kave ali pa izbranega čaja.

30. 12. 2011

Tokrat priporočamo ...

Jabolčni punč s cimetovim karamelom

Sestavine:

  • 100 g sladkorja
  • 4 cimetove palčke
  • 1 košček ingverja (v velikosti oreha)
  • 1 vrečka črnega čaja
  • 2 vrečki jabolčnega čaja
  • 500 ml vode
  • 4 klinčki
  • 1 žlica limoninega soka
  • 4 žličke medu
  • 500 ml jabolčnega soka

Priprava: Sladkor raztopi in ga segrevaj do zlato rumene barve. V karamel takoj pomoči konce cimetovih palčk. Palčke položi na naoljen kos aluminijaste folije in jih pusti, da se ohladijo. Olupi ingver in ga zreži na tanke rezine. Vreli vodi dodaj črni in jabolčni čaj ter pusti stati 5 minut. Vrečke odstrani in čaju dodaj jabolčni sok, klinčke in ingver. Vse skupaj segrej in izboljšaj z medom in limoninim sokom. Še vroč punč nalij v kozarce ali steklene skodelice in ga postrezi s karameliziranimi cimetovimi palčkami, ki jih uporabi za mešanje.

Bananino mleko

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 2 noževi konici cimeta v prahu
  • malo medu
  • 2 majhni zreli banani

Priprava: Mleku dodaj cimet in med ter segrej. Banani olupi in zmelji v električnem mešalniku. Bananin pire primešaj vročemu mleku. Mleko prelij v visoke kozarce in jih po želji okrasi z rezinami banane in cimetovo palčko.

bananino mleko

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri